O comună din Caraș-Severin are stație meteo proprie. Pentru siguranța tuturor!

Locuitorii unei comune cărășene sunt ceva mai norocoși: nu mai au nevoie să urmărească prognoza meteo la TV sau la radio, toate aceste informații fiindu-le furnizate pe site-ul primăriei, în urma amplasării pe raza UAT-ului a unei stații meteo.

Unul din proiectele la care lucrează cei din administrația publică locală din Socol face referire la actualizarea site-ului primăriei comunei, iar pe lângă tot felul de informații utile pentru cetățeni, aceștia se pot documenta inclusiv despre starea vremii: „Printr-o simplă accesare, oamenii pot vedea, în fiecare clipă, temperatura, prognoza meteo, direcția vântului, presiunea atmosferică, practic tot ce ține de vreme.”, a declarat edilul Olghița Ghiță pentru expressdebanat.ro.

Ghiță spune că această achiziție din bugetul propriu, în valoare de 5.000 de lei, a fost absolut necesară, întrucât în fiecare vară, după recoltarea cerealelor, în special a grâului, populația dădea foc la miriște.

Cu privire la beneficiile acestei investiții, șeful administrației publice locale din Socol spune că toată lumea are numai de câștigat: atât turiștii care vizitează zona, cât și localnicii. „Anul trecut am avut o serie de solicitări, atât noi cât și domnii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență pentru a interveni în cazul incendiilor de vegetație astfel încât acestea să nu se extindă. Ei bine, având această stație meteo, știm din ce direcție bate vântul, știm unde să ne orientăm în teren ca să diminuăm efectele focului.”, a concluzionat edilul.