O companie nemțească investește 300 de milioane de euro într-o fabrică de seringi perfuzabile

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

O firmă din Germania va investi sute de milioane de euro pentru deschiderea unei fabrici de seringi perfuzabile în vestul țării. Investiția va crea aproximativ 300 de locuri de muncă.

Compania nemțească B. Braun investește aproximativ 300 de milioane de euro într-o fabrică de seringi perfuzabile care va fi construită în comuna Sânandrei, județul Timiș, fiind create în jur de 300 de noi locuri de muncă.

Primarul comunei Sânandrei, Claudiu Coman, a declarat marți, pentru Mediafax, că lucrările la fabrica de seringi perfuzabile vor începe în această vară. Fabrica va fi construită în Parcul Industrial al localității Sânandrei.

„Lucrările de construcție a fabricii de seringi perfuzabile vor începe undeva în vară, în luna iulie, și se vor finaliza în unu, doi ani. Compania care dorește să realizeze fabrica se numește B. Braun, iar investiția se ridică la două, trei sute de milioane de euro, spun ei, și vor să angajeze 300 de persoane”, a afirmat Claudiu Coman.

Potrivit primarului din Sânandrei, discuțiile cu reprezentanții companiei B. Braun au început în urmă cu câțiva ani, însă doar în acest an au fost finalizate lucrările de infrastructură necesare.

publicitate Timisoara banner maxagro

Compania germană B. Braun este unul dintre cei mai mari furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. Compania derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale, medicamente și al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajați în România. B. Braun oferă servicii de dializă în centre proprii, produce soluții perfuzabile și deține două centre operaționale.

Potrivit site-ului oficial al firmei, aceasta deține un centru de dializă și în Reșița, unde activează aproximativ 30 de persoane.

În urmă cu o săptămână, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut o întrevedere cu delegația companiei B. Braun.

„În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei și-au exprimat intenția de a extinde afacerile din România. Astfel, în perioada următoare, aceștia vor demara o investiție de tip greenfield, care va presupune construcția unei fabrici de soluții perfuzabile, construcția unui centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate, precum și construirea unui nou centru logistic. Noua investiție ar urma să fie finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/