O caransebeșeancă – nominalizată la premiile COLIN pentru cel mai bun roman SF

Tânăra publicistă Lavinia Călina a fost nominalizată la Premiile COLIN cu Proiectul Zero, tipărit la editura Librex, București, în 2017.

Premiile COLIN se află la peste un sfert de veac de la începuturile lor, sub egida unei fundații acum dispărute, dar încă păstrează ideea de a-l aminti pe Vladimir Colin, personalitatea literară cea mai proteică pentru fantastica românească de după Al Doilea Război Mondial. De asemenea, se află la două decenii de la formula consacrată de Ion Hobana, aceea de a apropia generațiile noi de scriitori români de tradiția genului, simbolizată de Vladimir Colin.

La ediția actuală, a șasea la care particip în juriu și în organizare, Premiile COLIN se află «sub vremi», ca noi toți, sub pandemia de Covid 19 și tensiunile socio-economice accentuate de ea. Premiul COLIN, se dorește o trimitere la normalitate în spațiul literar și cultural de limbă română, sub titulatura fantasticii, super-genul care acoperă SF, fantasy, horror și cele scrise dintre și de lângă acestea.”, spune Cătălin Badea-Gheracostea.

Acesta speră ca până în toamna lui 2021, să fie organizat un târg de carte la București, pentru a se putea întâlni, față în față – juriu, nominalizați și public – pentru împlinirea ediției a VIII-a, care cuprinde cărți de autori români de fantastică, apărute în anii 2017, 2018 și 2019.

Proiectul Zero, semnat Lavinia Călina, vorbește despre corupție, putere, răzbunare şi o armă biologică capabilă să distrugă întreaga omenire. Lavinia Calina s-a născut în anul Revoluției Anticomuniste la Caransebeș (decembrie 1989), în prezent trăiește în Marea Britanie. De mică i-au plăcut basmele și apoi cărțile de aventură. Prima ei lucrare : Ultimul avanpost, s-a născut după ce a citit mai multe distopii a căror acțiune se petrecea în USA. Scrierile Laviniei Calina se încadrează în genul SF și fantasy: Neamul Corbilor, Ultimul avanpost și Zona Zero.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/