O bijuterie de 120.000 de euro, scoasă la vânzare de un timișorean!

Statul român e prea dezinteresat ca să împiedice șmenurile imobiliare care se fac de mai bine de două decenii în Băile Herculane cu bijuteriile arhitectonice care au ajuns să fie amanetate la cămătari sau comercializate pe site-urile de chilipiruri!

Aproape că nu e ședință de Consiliu Județean în care să nu fie anunțată intenția de vânzare a vreunei clădiri de patrimoniu din Băile Herculane. De fiecare dată, statul român, prin instituțiile sale, are aceeași poziție. Nu-și exercită dreptul de preemțiune la cumpărare. Cu alte cuvinte, nu manifestă nici cel mai mic interes. Pe mâna cui ajung aceste clădiri e ultima grijă a Ministerului Culturii sau a Consiliului Județean Caraș-Severin. Dacă luna trecută președintele Romeo Dunca le propunea aleșilor locali să valideze vânzarea Vilei Feneșan, cândva „Casino”, fost Hotel „Goth” oricui o dorește, acum e rândul Vilei Transilvania (Tolvai) să fie tratată cu același dezinteres.

Imobilul scos la vânzare, clasificat în grupa de importanță B, anunță Consiliul Județean Caraș-Severin, aparține unei persoane fizice din Timișoara, Angelo Michael Schuldesz. Prețul cerut, 120.000 de euro.