O bănăţeancă a (con)dus România la victorie în China!

Bănățeanca Laura Elena Lațcu a reprezentat România la Târgul de Crăciun organizat în Aeroportul International Beijing. Plecată de numai o jumătate de an din Oțelu Roșu, Laura a reușit să impresioneze conducerea companiei chineze și să devină însoțitor de bord cu drepturi depline, după toate examenele absolvite cu punctaj maxim.

15722683_1379479778751256_305446268_n

„Este primul an în care evenimentul se desfășoară în Aeroportul Internatțional Beijing, la acest Christmas Bazar fiecare țară a avut la dispoziție un stand pe care să-l decoreze, după cum consideră mai reprezentativ, cu țara lui. Eu am fost liderul grupului din România, de 5 tinere. Nu a fost un târg cu vânzare, ci pur și simplu am oferit ceea ce am pregătit, persoanelor care au venit în aeroport. Noi am pregătit ceea ce am învățat acasă în România, la Oțelu Roșu: cornulețe cu gem, sărățele cu chimen, budincă de gris, colăcei și vin fiert cu scorțișoară”, ne-a precizat Laura Lațcu.

Scopul acestui eveniment a fost prezentarea companiei Hainan Airlines, care se află în plină dezvoltare, fiind în prezent compania cu cei mai mulți însoțitori de zbor străini din China.

„Vinul a fost din România. Am pregătit ecusoane și stegulețe cu Romania, pe care le-am oferit celor care au trecut pe la standul nostru. Ideea a fost sa îi învățăm câte un cuvânt sau o urare în limba română, iar cei care au reușit să rețină cât mai multe cuvinte primeau premiu din partea companiei. De asemenea, fiecare stand a primit câte un abțibild de la cei care au apreciat ceea ce au servit. Bineînțeles, Romania a fost cea mai apreciată, am fost standul cel mai vizitat și am câștigat titlul de cel mai bun stand. A fost foarte interesant, oamenii au fost plăcut impresionați de ceea ce au văzut și foarte mulți au venit să-și facă poze cu noi, după ce am încins un joc, ca la noi acasă”, ne-a menționat Laura Elena Lațcu.

Au fost reprezentate: Republica Ceha, Italia, Franța, Tailanda, Canada, Tanzania, Mauritius, Portugalia, Rusia, China, Taiwan şi România.15723920_1379477578751476_769169944_n