O asistentă de la Spitalul CFR Timişoara, depistată cu coronavirus. 11 angajaţi ai spitalului au fost trimişi în izolare la domiciliu

Un nou cadru medical din Timişoara a fost depistat cu coronavirus. Este vorba despre o asistentă de la Spitalul CFR. S-a demarat ancheta epidemiologică şi 11 angajaţi ai spitalului care au intrat în contact cu asistenta au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Surse din cadrul spitalului spun că asistenta are până în 40 de ani şi nu suferă de alte afecţiuni. Ea se află acum internată la Spitalul „Victor Babeş”, după ce ieri a primit rezultatul şi s-a confirmat a fi pozitiv.

„Asistenta s-a prezentat la lucru în tura de după-amiază luni şi în cursul turei medicul de gardă a observat simptome specifice COVID. A decis recoltarea asistentei şi a fost trimisă acasă până a primit rezultatul. Acesta a venit în cursul zilei de ieri şi a fost confirmată pozitiv”, a precizat Adela Filipescu, purtător de cuvânt al Spitalului CFR Timişoara.

leader board 728 x 90 px

În urma pozitivării testului s-a demarat procedura obişnuită de identificare a contacţilor direcţi şi de izolare a lor. Medicul epidemiolog a aplicat procedura recomandată de Institutul de Sănătate Publică. Până acum s-au identificat 11 angajaţi care au intrat în contact cu asistenta respectivă. Toţi au fost trimişi în izolare la domiciliu şi vor fi testaţi prin metoda PCR.

Asistenta depistată cu COVID mai desfăşura activitate în afara orelor de program de la spital la un centru de permanenţă şi o clinică privată.