O altfel de reţea şcolară în Reşiţa! Nelu Popa: „Acum se poate, că a plecat domnul Benga de la Inspectorat!”

Consilierii locali din Reșița au aprobat astăzi, în regim de urgență, rețeaua școlară a municipiului Reșița pe anul școlar 2018-2019, după modelul dorit de primarul Nelu Popa. Scopul urmărit: atragerea de fonduri europene.

Acest proiect mai fusese pe ordinea de zi a Consiliului Local Reșița, dar, pentru că nu corespundea cu dorințele prof. Ioan Benga, pe atunci inspector școlar general, proiectul nu a fost luat în considerare de către Inspectoratul Școlar, iar Primăria a făcut plângere prealabilă pe această temă, dorind să atace în instanța o eventuală decizie în acest sens a ISJ Caraș-Severin.

„Să ne lase în pace să facem noi rețeaua școlară!”, a răbufnit primarul Ioan Popa, care nu dorea să treacă o grădiniță ca structură la Școala Gimnazială Nr. 9, așa cum ar fi dorit Ioan Benga, ci dorea să facă o structură de grădinițe, pentru a putea accesa mai ușor la fonduri europene.

Din cauza discuțiilor generate, consilierii locali PSD aproape nu au votat proiectul, deși el a trecut cu majoritatea voturilor exprimate. Spunem „aproape” pentru că, inițial, consilierul Florin Ionescu votase pentru trecerea proiectului de hotărâre. Nu pentru că ar fi fost de acord, ci pentru că, la ședința de astăzi, consilierii locali au primit tablete noi, iar Ionescu era foarte concentrat pe tabletă și mobil și nu observase că tot grupul PSD nu ridicase mâna la întrebarea Luciei Peia „Cine este pentru?”. Cu toate acestea, pentru că a fost o harababură și grupul PSD nu a ridicat mâna la nicio variantă, Luci Peia a repetat votul, iar Florin Ionescu, scoțându-și nasul din tabletă, a observat că grupul său votează împotrivă și și-a corectat votul.

De altfel, consilierul local Dănuț Florea chiar a atras atenția: „Domnul Ionescu a votat pentru!”, imediat venind și replica: „Îmi curgea sânge din nas”, a fost explicația lui Florin Ionescu.

Ar fi fost culmea ca până și PSD-iștii să voteze contra domnului Benga! Sau poate că nu?!…

1000 x 100 gif logiscool