Blufează primarul Reşiţei? „Nu pot risipi milioane pe Hotelul Semenic”

La finalul ședinței de consiliu local de astăzi, primarul Ioan Popa a ținut să facă o informare către consilierii locali ai Reșiței cu privire la situația Hotelului Semenic.

Ioan Popa a profitat de faptul că ședința de marți a fost una ordinară și a luat cuvântul și la punctul diverse. „M-am întâlnit cu administratorii judiciari ai SC Turist Semenic și aceștia mi-au spus că au făcut o evaluare a Hotelului Semenic din centrul Reșiței undeva la 1.560.000 de euro, cu un preț de lichidare de 1,2 milioane de euro. Noi ne-am exprimat dorința de a-l cumpăra, dar m-am consultat cu mai mulți arhitecți care mi-au atras atenția că vorbim de 10.000 de mp”, a spus primarul Ioan Popa. Acesta a explicat că, pe lângă milionul de euro dat pentru achiziția hotelului, Primăria ar trebui să mai investească aproximativ alte 3 milioane de euro în refaceri și finisaje și dotări, ceea ce i se pare prea mult.

„Chiar dacă reșițenii doresc să luăm hotelul, știm asta din cercetarea sociologică făcută, eu cred că nu se merită, datorită prețului prea mare”, a insistat Ioan Popa. „Eu consider că nu este oportun să-l luăm”, a mai spus edilul. Firma are la dispoziție un termen foarte scurt pentru achitarea datoriilor, altfel existând pericolul ca judecătorul sindic să declare falimentul acesteia. Primăria Reșița are și ea o creanță de aproximativ 100.000 de lei la această societate.