Nunțile se pot face și cu amenzi! A dat tonul un local de pe Calea Severinului din Caransebeș

Un local din Caransebeș a încercat să fenteze măsurile impuse în starea de alertă pentru prevenirea răspândirii coronavirului și a organizat o nuntă, stârnind astfel, cel mai probabil, invidia concurenței care a făcut mai multe sesizări la organele abilitate și în mass-media.

Patronii s-au ales cu amendă, dar gurile rele spun că amenda s-a împărțit între organizatori și nuntași, iar reprezentanții localului tot au rămas cu un profit frumușel.

Conform comunicatului emis de IPJ Caraș-Severin, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată despre faptul că la o unitate de alimentație publică din localitate urmează să fie organizat un eveniment privat la care nu se vor respecta normele legale privind distanțarea socială (o nuntă). La nivelul Poliției Municipiului Caransebeș a fost constituită o echipă comună, din care au făcut parte polițiști și lucrători ai I.S.U., ai D.S.P. și ai D.S.V.S.A., care, între orele 19.00 – 21.00, a verificat cele sesizate.

La fața locului echipa a constatat că era în derulare un eveniment privat, o nuntă, care se desfășura pe două terase și în două spații închise. Având în vedere încălcarea prevederilor legale din perioada stării de alertă au fost aplicate 5 sancțiuni în valoare de 11.100 lei, astfel: 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.600 lei aplicate operatorului economic pentru lipsa triajului și lipsa examenului medical al personalului propriu, 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind distanțarea socială și o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei pentru încălcarea normelor legale privind PSI. Întrucât au fost primite mai multe apeluri 112, care reclamau faptul că la acel eveniment privat sunt prezente mai multe persoane, după ora 24.00 echipa de control s-a deplasat din nou la locația respectivă pe care a găsit-o închisă”, se arată în comunicatul emis de IPJ Caraș-Severin.

Interesant este că patronii au premeditat întreaga acțiune, parcând două tiruri în fața restaurantului în formă de „L” pentru a nu-i lăsa pe curioși să tragă cu ochiul în curtea lor.

banner 1000 x 100 hd