Nuntă de aur pentru 19 cupluri reșițene cu istorie!

Casa Municipală a Reșiței a fost din nou plină de cele mai longevive perechi reșițene. Bătrânii, trecuți de 50 de ani de căsnicie, au mii de sfaturi pentru tinerii care abia pășesc pe acest drum. Nunta de aur a fost sărbătorită cu atenții, ouă roșii și șampanie.

La 50 de ani de căsnicie, 19 dintre cele mai longevive cupluri reșițene au fost sărbătorite și premiate astăzi într-un cadru festiv, la Casa Municipală din oraș. Primarul Mihai Stepanescu le-a oferit diplome tuturor perechilor prezente în sală, dar și un ajutor financiar și un buchet de flori doamnelor.

Autoritățile locale au creat un obicei frumos și unic de premiere a celor care au trecut prin viață împreună și au ajuns să își serbeze nunta de aur cu amintirea celor mai frumoși ani.

După ce bătrânii au primit diplome, bani și flori, evenimentul a respectat și tradițiile din perioada Paștelui. Sărbătoriții au ciocnit ouă roșii cu edilul-șef, dar și câte un pahar de șampanie, în cinstea lor și a frumoasei căsnicii care i-a ținut împreună.

Astăzi, în preajma Paștelui, sărbătorim alături de reșițenii noștri care serbează 50 de ani petrecuți împreună. Este vorba de 19 cupluri care au adus faimă Resiței prin munca și experiența dânșilor, iar primăria și Consiliul Local le va oferi câteva mici atenții, diplome de excelență, o sumă de bani, flori pentru doamne, iar apoi vom ciocni un pahar de șampanie și ouă roșii”, a explicat edilul-șef.

Sărbătoriții au ținut ca secretele lor, care i-au dus până în pragul nunții de aur, să ajungă și la urechile tinerilor căsătoriți. „Nu este bine să divorțezi, tinerii să-și vadă de familii, eu mi-am văzut de treabă, familia a fost familie, cu bune, cu rele, tot răul a trecut. Acum suntem la apogeul căsniciei și trăim din amintiri, bune , rele cum au fost, suntem mulțumiți”, a explicat unul dintre invitați.