Numirile politice au „înfundat” Primăria Reșița. Crina se dezice de oamenii lui Stepanescu!

În mandatul fostului edil-șef a fost de notorietate faptul că o parte dintre angajările din administrație s-au făcut pe baza relațiilor personale și a cunoștințelor, însă mai puțin pe baza experienței și profesionalismului. Gurile rele spun că din această cauză Reșița nu a progresat, ci a bătut pasul pe loc.

De fapt, modelul implementat de fostul primar, în prezent trimis în judecată pentru fapte de corupție, nu a fost singular. Aceeași procedură este adoptată în multe dintre administrațiile locale sau chiar județene, iar în principal aceste nereguli sunt dictate de numirile politice care se fac la vârful instituțiilor publice deconcertate sau ale serviciilor din subordinea primăriilor și consiliilor județene.

Cum aceste aspecte au fost cunoscute de toată lumea, iar performanța locală „zero”, Ioan Crina a luat decizia să le schimbe. În primul rând, va renunța la contractele de prestări servicii încheiate în trecut, contracte de care au beneficiat inclusiv dansatorii Ansamblului Bârzava. „Vom renunța la tot ceea ce înseamnă PFA încheiat cu primăria. Sunt câteva însă, unde nu putem. Avem antrenorii de înot. (…) Cred că ceva bucătărese pe la Centrul de zi, deci sunt câteva la care chiar nu avem soluții. Am întrebat eu câte astfel de contracte au fost încheiate cu Ansamblul și mi s-a spus că șase”, a declarant Crina la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o la sediul administrației publice locale.

Ordine la banii europeni!

Acesta este hotărât să eficientizeze activitatea și în cazul proiectelor europene, de care municipiul duce atât de multă lipsă. Viceprimarul cu atribuții de primar este convins că lucrurile trebuie să arate cu totul altfel.  „Acum este biroul de proiecte europene, relații internaționale ș.a.m.d. Părerea mea este că proiectele europene ar trebui separate și puse undeva lângă investiții, iar la Direcția Tehnică, și relațiile externe, și relațiile interinstituționale ar trebui să fie separate. Nu numai comunicarea, ci tot ce înseamnă relații: înfrățiri, corespondență și proiectele europene să vină lângă investiții. Și m-am uitat la restul ansamblurilor din Reșița și, iertați-mă, nu sunt la nivel”, a spus viceprimarul.

Schimbări semnificative în organigramă

Potrivit lui Ioan Crina, sunt lucruri care nu funcționează ca la carte, dar pot fi îndreptate!

„Sunt câteva lucruri care nu funcționează din punctul meu de vedere în primărie cum trebuie. De exemplu, partea asta de proiecte europene vizavi de modul de gândire, abordare a lor va suporta niște modificări. Vor trebui un birou și oameni specializați care să se ocupe de relațiile astea interne, internaționale și multiinstituționale. Deși a fost creat un compartiment de control intern, nu există! Eu vreau să-l reglez puțin și să numesc acolo sau prin concurs niște oameni serioși. Mai avem de lucrat la patrimoniu. Acolo iar se va modifica organigrama! Și la secția noastră vizavi de lucrările pe care vrei să le faci. Nu cred că secția noastră ar trebui să se ocupe de zugrăveală, să țină șase sau trei zugravi. Lucrările astea se pot externaliza, se pot face contracte. Trebuie să facem drumuri, că aici avem o problemă, și parcări, să ne lărgim segmentul acesta și să ne și dotăm în sensul bun”, a concluzionat Crina.

FOTO: ARHIVĂ


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/