HC Adrian Petrea și-a reluat pregătirile. Fără Adrian Petrea

Handbaliștii prim-divizionarei masculine HC Adrian Petrea Reșița au revenit pe baricade, pentru noile provocări ale anului 2016. Revelația actualului sezon al Ligii Naționale, echipa reșițeană se pregătește pe plan local pentru startul oficial din acest an.

Ocupanta locului 4 la finalul anului trecut, HC Adrian Petrea și-a reluat pregătirile în această dimineață, în aer liber, la Stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului, fără antrenorul principal, cel care și dă numele acestei formații, Adrian Petrea, reținut acasă, la Bacău, de probleme personale. Dintre jucători au lipsit Shota Tevzadze, Dușan Trifkovic, Eremia Pîrîianu și Andy Sămînță, care se vor alătura lotului în zilele următoare. Interul Ioan Stan, deși prezent la reunire, nu s-a antrenat, el urmând să fie supus în curând unei intervenții chirurgicale.

„Pornim la drum în 2016 cu aceleași gânduri cu care am pornit și când ne-am apucat de acest proiect, să construim și să încercăm să facem o imagine cât mai bună atât clubului nostru, cât și orașului și județului în care jucăm. Îmi doresc un an mai bun pentru noi și pentru fanii noștri. Sper să fie la fel ca și anul trecut din punctul de vedere al performanțelor, iar pentru mine, să fiu sănătos“, a spus coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu.

HC Adrian Petrea și-a stabilit câteva meciuri amicale, cu Poli Timișoara, pe 15 sau 16 ianuarie, însă nu se știe unde, și în Ungaria, pe 21 ianuarie cu Orosháza, și pe 22 ianuarie cu Pick Szeged. Echipa reșițeană se pregătește pentru primul examen din acest an, meciul din sferturile de finală ale Cupei României, cu vicecampioana CSM București. Partida este programată pe 31 ianuarie, pe terenul vicecampioanei naționale. Returul Ligii Naționale se va relua pe 4 februarie, cu meciurile etapei a XVIII-a, în care HC Adrian Petrea va juca acasă cu Energia Tg. Jiu. „Sperăm să jucăm în sala de la Reșița și cu spectatori de data aceasta. Cred că va fi un factor determinant în evoluția noastră“, a mai spus Mihai Rohozneanu.