Numere colorate pentru învățarea matematicii în cadrul unui proiect Erasmus+

proiect 4
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Timp de cinci zile, un grup format din cinci elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Oțelu Roșu a participat la prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + „Colourful Numbers” (Numere Colorate) cu nr. de referință 2020-1-Cz01-KA229-078251_5 pentru învățământul gimnazial.

Întâlnirea de lucru a avut loc în orașul Zlin din Cehia – țara coordonatoare, alături de celelalte patru țări partenere: Polonia, Italia, Turcia și România. Potrivit prof. Nicoleta Toader, proiectul promovează o abordare inovatoare care va avea ca scop creșterea interesului elevilor și a motivației acestora în procesul de învățare a matematicii. Activitățile sunt concepute pentru a încuraja învățarea prin descoperire, creativitatea și gândirea critică, precum și pentru a îmbogăți cunoștințele de limba engleză și TIC.

Implementarea proiectului este structurată pentru a atinge obiectivele acestuia, utilizând cercetarea ca metodă de învățare. Prin stârnirea curiozității elevilor în corelarea matematicii cu lumea reală, aceștia vor descoperi singuri influența profundă pe care matematica o are asupra vieții lor de zi cu zi. Printre altele, elevii vor putea descoperi implicațiile matematicii în artă, în natură și în adoptarea unui stil de viață sănătos – astfel abilitățile matematice, curiozitatea și creativitatea elevilor vor fi dezvoltate prin folosirea unei abordări transcurriculare.

Coordonatorii proiectului din partea școlii din Oțelu Roșu sunt prof. Nicoleta Toader și prof. Olivia Ionuț. Echipa de bază a proiectului este formată din profesori: Heidi Feil, Adela Vela, Mihaela Moisescu și Cristina Teodorovici. Din echipa extinsă vor face parte și celelalte cadre didactice, precum și un număr de 40 de elevi.

Grupul a fost format din elevii clasei a VIII-a:  Sara-Briana Bălan, Alexandra Patricia Lăcătușu, Ionuț Mocanu , Elisabeta Radu, Anastasia Gabriela Vărzan, alături de profesorii Nicoleta Toader și Heidi Feil. „Vida! Science Center Brno ne-a adus în fața unor experimente științifice, prin care îmbinăm matematica cu științele. Am avut parte de momente foarte interesante, interactive și de dobândire a unor cunoștințe despre regăsirea plasmei în Univers. Metodele interactive de predare-evaluare ne-au determinat să înțelegem că evoluţia societăţii în ansamblul său, evoluţia ştiinţelor ca motor al dezvoltării acesteia nu poate avea loc fără schimbările de abordare în ştiinţele educaţiei. Drept urmare, ne-am întors mai bogați, atât intelectual, cât și sufletește.”, ne-a mărturisit prof. Nicoleta Toader.

Muzeul TM

Fiecare membru al echipei a primit o diplomă de participare, iar profesorilor le-au fost înmânate și certificate de recunoaștere a calității de membru în implementarea metodelor inovative la clasă.

proiect 1

proiect 2

proiect 3

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/