Numere colorate pentru învățarea matematicii în cadrul unui proiect Erasmus+

proiect 4

Timp de cinci zile, un grup format din cinci elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Oțelu Roșu a participat la prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + „Colourful Numbers” (Numere Colorate) cu nr. de referință 2020-1-Cz01-KA229-078251_5 pentru învățământul gimnazial.

Întâlnirea de lucru a avut loc în orașul Zlin din Cehia – țara coordonatoare, alături de celelalte patru țări partenere: Polonia, Italia, Turcia și România. Potrivit prof. Nicoleta Toader, proiectul promovează o abordare inovatoare care va avea ca scop creșterea interesului elevilor și a motivației acestora în procesul de învățare a matematicii. Activitățile sunt concepute pentru a încuraja învățarea prin descoperire, creativitatea și gândirea critică, precum și pentru a îmbogăți cunoștințele de limba engleză și TIC.

Implementarea proiectului este structurată pentru a atinge obiectivele acestuia, utilizând cercetarea ca metodă de învățare. Prin stârnirea curiozității elevilor în corelarea matematicii cu lumea reală, aceștia vor descoperi singuri influența profundă pe care matematica o are asupra vieții lor de zi cu zi. Printre altele, elevii vor putea descoperi implicațiile matematicii în artă, în natură și în adoptarea unui stil de viață sănătos – astfel abilitățile matematice, curiozitatea și creativitatea elevilor vor fi dezvoltate prin folosirea unei abordări transcurriculare.

leader board 728 x 90 px

Coordonatorii proiectului din partea școlii din Oțelu Roșu sunt prof. Nicoleta Toader și prof. Olivia Ionuț. Echipa de bază a proiectului este formată din profesori: Heidi Feil, Adela Vela, Mihaela Moisescu și Cristina Teodorovici. Din echipa extinsă vor face parte și celelalte cadre didactice, precum și un număr de 40 de elevi.

Grupul a fost format din elevii clasei a VIII-a:  Sara-Briana Bălan, Alexandra Patricia Lăcătușu, Ionuț Mocanu , Elisabeta Radu, Anastasia Gabriela Vărzan, alături de profesorii Nicoleta Toader și Heidi Feil. „Vida! Science Center Brno ne-a adus în fața unor experimente științifice, prin care îmbinăm matematica cu științele. Am avut parte de momente foarte interesante, interactive și de dobândire a unor cunoștințe despre regăsirea plasmei în Univers. Metodele interactive de predare-evaluare ne-au determinat să înțelegem că evoluţia societăţii în ansamblul său, evoluţia ştiinţelor ca motor al dezvoltării acesteia nu poate avea loc fără schimbările de abordare în ştiinţele educaţiei. Drept urmare, ne-am întors mai bogați, atât intelectual, cât și sufletește.”, ne-a mărturisit prof. Nicoleta Toader.

Fiecare membru al echipei a primit o diplomă de participare, iar profesorilor le-au fost înmânate și certificate de recunoaștere a calității de membru în implementarea metodelor inovative la clasă.

proiect 1

proiect 2

proiect 3