Numele miniștrilor PSD din Guvernul Ciolacu nu au fost „trase din căciulă”

hurduzeu silviu
banner publicitar

Competența a fost criteriul principal după care au fost selectați miniștrii PSD care să facă parte din Guvernul Ciolacu, numele nefiind „trase din căciulă”, așa cum s-a întâmplat pe vremea lui Ludovic Orban, spune deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.

Oamenii pe care Partidul Social Democrat a decis să îi trimită în fotoliile de miniștri după rotativă au fost aleși pe bază de competență, atrage atenția deputatul Silviu Hurduzeu. „Competența este principalul criteriu de selecție pentru propunerile de miniștri din partea PSD. Numele miniștrilor nu se «trag din căciulă», cum s-a întâmplat la Guvernul de Dreapta condus de Ludovic Orban. Acesta este motivul pentru care au fost menținuți miniștrii care au performat în Guvernul Ciucă. Mai mult, noile propuneri sunt persoane care au performat în domeniile de activitate pe care urmează să le gestioneze.”, spune Hurduzeu, care sperăm că și propunerile înaintate de PNL au fost făcute pe criteriul competenței, nu doar pe relații politice.

România are nevoie de o echipă competentă pentru provocările economice și sociale, acesta fiind motivul pentru care PSD a insistat pentru menținerea ministrului Transporturilor, care într-o perioadă scurtă a reușit să încheie mai multe contracte de infrastructură decât în precedenții 5 ani.

CITEȘTE ȘI: Cărășeanul Sorin Grindeanu rămâne la Transporturi! A semnat într-un an contracte cât alții în cinci!

Deputatul cărășean anunță și prioritățile din programul de guvernare propus de Guvernul Ciolacu:

  • Combaterea speculei din piața de alimente, care a dus la creșteri de prețuri;
  • Patriotismul economic – „Țara noastră trebuie să treacă de la o economie bazată pe consum de bunuri din import la o economie bazată pe producție autohtonă. E vizată în primul rând producția industrială, procesarea produselor alimentare și sectorul materialelor de construcții.”, spune Silviu Hurduzeu.
  • Creșterea veniturilor celor care muncesc, în special pentru cei cu venituri mici și medii, reducerea impozitării muncii, creșterea salariului minim, măsuri de sprijin și creșterea pensiilor.