Dunca hotărăște: în opoziție sau în coaliție cu PSD!

banner publicitar

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, îi lasă posibilitatea lui Romeo Dunca să aleagă varianta de ieșire din criză după ce liberalii au pierdut majoritatea în Consiliul Județean.

Primarul Reșiței, Nelu Popa, i-a sugerat deja lui Romeo Dunca să se așeze la masa negocierilor cu PSD, PMP și Pro România. Senatorul Vela îi vorbește la rândul său de o astfel de variantă, dar îi dă posibilitatea să hotărască singur dacă vrea să continue un război pe care nu mai are cum să-l câștige sau să facă un compromis. Acela de a accepta colaborarea cu consilierii opoziției.

„Există doar două variante posibile, după părerea mea. Având în vedere că s-a pierdut majoritatea în Consiliul Județean și că, foarte probabil, vor fi contestații ale celor doi excluși, pentru a mai trage de timp și a avea privilegii în continuare în Consiliului Județean și ATOP. Domnul Dunca va avea posibilitatea să aleagă ce drum dorește să urmeze și să vedem și părerea primarilor și a colegilor din BPJ. Fie rămânem în opoziție cu doar 15 voturi din 31 până la o sentință definitivă în instanță, ca sa poată fi înlocuiți cei doi indivizi cu alți colegi liberali și să restabilim din nou majoritatea PNL. Fie facem o coaliție cu PSD, dar să vedem în ce condiții este agreată și de ei. Ar putea fi o majoritatea confortabilă care va depăși 2/3 din voturi, iar în această situație, probabil se vor vota și proiectele la care se opuneau unii până acum, doar de dragul de a-l contrazice pe Dunca.”, a declarat Marcel Vela, în exclusivitate pentru Express de Banat.

Președintele PNL Caraș-Severin n-a vrut să spună care dintre variante i se pare mai inspirată și mai avantajoasă pentru partidul pe care îl conduce. În schimb, a vorbit despre compromis, ceea ce n-a prea existat în Consiliul Județean. „Pentru a exista o majoritate confortabilă, atât Romeo, cât și consilierii social democrați, trebuie să învețe că politica este și arta compromisului, ceea ce pare destul de greu, după cum am văzut până acum.”, a comentat senatorul.

Ultimul cuvânt legat de situația complicată din Consiliul Județean îl vor avea liberalii care fac parte din Biroul Politic Județean, însă aceștia vor merge în principiu pe mâna lui Romeo Dunca. „Decizia pe care o vom lua sâmbătă în BPJ, având în vedere această situație delicată la care s-a ajuns în forul județean, este după ce auzim și părerea actualului președinte de CJ și soluțiile sale de rezolvare, pentru că așa mi se pare corect și democratic.”, a confirmat Marcel Vela.