Numele deputatului Ion Tabugan, în dosarul devalizării Băilor Herculane! [UPDATE]

Liderul ALDE Caraș-Severin e acuzat de adversarii politici că tocmai s-ar fi ales cu calitatea de inculpat în dosarul penal în care e anchetată ruinarea „Perlei Banatului”!

Ion Tabugan apare într-o lungă listă de nume care au legătură în vreun fel cu stațiunea de pe Valea Cernei și cu infrastructura hotelieră care a aparținut la un moment dat societății Hercules, societate ajunsă pe vremea ministrului PSD Dan Matei Agathon pe mâna lui Iosif Armaș. Speța instrumentată de DIICOT se află încă în faza de urmărire penală, iar unul dintre intimați, Adrian Petre Andrițoiu, a contestat durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 93/D/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Caraş-Severin. În lunga listă a intimaților apare și Ion Tabugan, liderul ALDE Caraș-Severin. De aici și informațiile scurse ăn spațiul public cu privire la calitatea deputatului cărășean, despre care se știe că deține un restaurant celebru în Băile Herculane.

Contactat de Express de Banat, Ion Tabugan pune totul pe seama campaniei electorale. „Nu este nimic adevărat, eu am fost întrebat în calitate de martor. Nu am nicio calitate de inculpat, nici în acest dosar, nici în altul. Eu am fost cumpărător de bună credință, nu am furat nimic, nu am niciun fel de problemă cu Hercules SA. Eu am cumpărat cu banii mei munciți un restaurant, nu m-a întrebat nimeni nimic în calitate de inculpat. Sunt doar manevre electorale, cei de la PMP ar trebui să caute dosare pe la flota românească, prin Costa Rica, să mă lase pe mine în pace. Eu am plecat de la PMP pentru că am fost bătaia lor de joc”, a explicat deputatul Tabugan.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

UPDATE, ora 19.25

Trimiterile lui Ion Tabugan la PMP au generat reacții din fostul său partid. „Am văzut referirea domnului Tabugan la PMP și, sigur, trebuie să îmi exprim un punct de vedere, noi nefiind implicați în acest subiect și nici procurori sau judecători. Nu cunosc calitățile procesuale a domnului Tabugan și, dacă le are, îi doresc mult succes să-și dovedească nevinovăția dacă este cazul. În schimb cunosc calitatea de deputat pentru că noi, PMP, i-am oferit această demnitate publică și după câteva luni a schimbat partidul. Din obișnuință sau din interes?! Din păcate, unii așa înțeleg să facă politică, azi înjuri două partide, mâine unul te face parlamentar și cu celalalt faci alianță! Pe scurt, 3 mandate, 4 partide!”, a comentat Ionuț Popovici, liderul PMP Caraș-Severin.

 

banner 970 x 250