Numărul mic al abonaților a băgat CET-ul în restructurare

Începutul lunii februarie a adus reduceri masive de personal. Câteva zeci de persoane au intrat în șomaj la societatea de termoficare a orașului. Oficialii acesteia susţin că motivele sunt multe, iar momentul nu mai putea fi amânat.

Costurile mari pe care le generează societatea de termoficare a orașului, modernizarea sistemului centralizat de încălzire, dar și reducerea numărului de abonați sunt numai câteva dintre cauzele care au stat la baza disponibilizărilor de la CET 2010, din această lună. Cel care conduce societatea, Constantin Tarbuzan, spune că un alt motiv ar fi fost reducerea costurilor lunare generate.

„Am aprobat deja noua organigramă în care se regăsesc doar 109 angajați, în loc de cei 205, atât cât era prevăzut în vechea formă de organizare a societății. Efectiv, vreo 50 de persoane au intrat în șomaj, pe măsură ce le-a expirat contractul de muncă. Oricum, erau prea mulți salariați, în plus, am modernizat și sistemul”, a declarat Constantin Tarbuzan pentru cotidianul online Express de Banat.

tarbuzan
Constantin Tarbuzan, director SC CET 2010

Acesta spune că odată ce noul sistem de încălzire a devenit funcțional un singură persoană poate supraveghea mai multe centrale, astfel că nu era justificată prezența altor oameni în societate. „Avem zone închise cum ar fi Moroasa sau Micro 4, unde nu mai există deloc încălzire centralizată. La nivelul societății s-a constituit o comisie care a analizat cu mare atenție cine pleacă și cine nu, astfel încât să nu existe nemulțumiri. Am oprit doar operatorii de cazane, instalatorii sau lăcătușii. De cei cu o astfel de specializare este nevoie în continuare în societate”, a adăugat directorul.

În prezent, la CET 2010 mai sunt branșați circa 2.000 de abonați, dar este posibil ca numărul acestora să scadă până la inventarierea din primăvară, întrucât prețul gigacaloriei a crescut foarte mult, ajungând la 387 de lei.

FOTO: știri.com