Numărul cazurilor de gripă continuă să crească în Caraș-Severin. DSP ne liniștește: „De acum se așteaptă o scădere”

Sezonul rece care ne-a mai dat ceva bătăi de cap săptămâna aceasta a fost cu siguranță unul dintre cele mai periculoase din ultimii ani. Aproape 200 de oameni au murit, iar peste 2.000 s-au îmbolnăvit, țara noastră fiind în continuare sub semnul epidemiei de gripă.

Județul Caraș-Severin a fost și el greu încercat sezonul acesta. Potrivit celor mai recente raportări, transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), 116 cărășeni s-au îmbolnăvit de gripă, 7 pierzând lupta cu boala. Majoritatea cazurilor, întâlnite la bărbați, femei, dar și copii sunt din Reșița, dar și din Copăcele, Berzovia, Anina, Vrani, Ilova, Clocotici și Potoc.

Specialiștii în sănătate publică apreciază că, în perioada următoare, numărul cazurilor va scădea, circulația și incidența virusurilor gripale scăzând în urma măsurilor de vaccinare și de protecție aplicate în spitale și alte instituții sanitare. Dincolo de măsurile aplicate în unitățile sanitare, și vremea este un aliat de nădejde. Temperaturile sunt în creștere, sezonul „periculos” fiind pe ducă…