Număr uriaș de persoane angajate „pe pile” în Primăria Timișoara și instituțiile din subordine

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că din cele 7.000 de persoane care muncesc în primărie și instituțiile din subordine, peste 1.000 sunt angajate „pe pile”. Ar fi vorba de membri PNL și PSD, neveste, amante și cunoștințe.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a prezentat un bilanț al activității sale, la început de 2022, după mai bine de un an de mandat. Pentru început, Lațcău spune că contactul cu „birocrația și rezistența la orice e nou” a fost unul șocant. „O ierarhie și o structură de putere paralelă cu cea oficială și legală trăiește însă în fiecare instituție publică a statului român, una care este amestecată cu politicul, justiția și abonații la afaceri cu statul, una care trăiește după propriile-i reguli, protejată și conectată la influență și resurse. (…) Statul paralel suntem noi, cetățenii plătitori de taxe”, a precizat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei recunoaște că sunt multe promisiuni care nu au fost realizate și s-a arătat mândru de două lucruri. Și anume, restructurarea aparatului din Primăria Timișoara și instituțiile din subordine și repornirea unor investiții importante.

În ceea ce privește restructurarea, Ruben Lațcău vorbește despre numeroase angajări „pe pile” care s-ar fi realizat în timpul fostei administrații Robu.

Lupta pe care primarul Fritz o duce pentru restructurare și un suflu nou în aparatul primăriei este esențială pentru reformă și stă la baza rezolvării problemelor noastre ca oraș. De aceea vedem cu toții această dorință extraordinară de eșec din partea tuturor celor conectați la resursele și influență. Aceiași directori, despre care am aflat că ar fi milionari în momentul care au plecat din primărie, care își rezolvă luni de zile de concediu medical de azi pe mâine, pentru care se bat consilierii locali PNL-PSD în ședințele de plen și care au păstorit toate problemele orașului, câștigând de pe urma lor, sunt cei ce vor să rămână să conducă. Pentru ei primăria și aparatul nu este a timișorenilor, ci a lor, un drept înnăscut să dispună de bugetul și bunurile orașului ca și cum ar fi personale. Aproape 7 mii de angajați are primăria în toate societățile și structurile subordonate, din aceștia sute, dacă nu peste o mie, sunt membri cu carnet de partid ai PNL și PSD, neveste, pile, cunoștințe. Când vedeți lupta consilierilor PSD-PNL pentru a nu schimba organigrama să știți că unii își apără nevestele, amantele, pilele sau oamenii de la partid băgați de dl. Robu în primărie și al cărui singur scop este loialitatea politică”, a afirmat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei face referire și la Nicolae Bitea, fostul director liberal al STPT, care a fost trimis în judecată pentru angajări frauduloase. „A angajat 150 de oameni în doi ani electorali, în mare parte personal neproductiv, până a dus societatea în pragul colapsului, cu salariile la 70% din cifra de afaceri. Când va veni vremea restructurării, tot hoții vor striga cel mai tare. Ipocrizia lor nu are limite. Pentru că fac asta de 30 de ani”, a precizat Lațcău.

Totodată, viceprimarul USRPLUS anunță că „2022 va fi de departe anul șantierelor pentru Timișoara” și se laudă cu faptul că în 2021 primăria a reușit „un record absolut pe bugetul de dezvoltare”. „Am plătit aproape 250 de milioane de lei și am executat lucrări de peste 300 de milioane. Este cea mai mare sumă pe care Timișoara o investește în oraș în ultimii 12 ani (cât am verificat eu bugetele trecute). Pentru anul viitor îmi propun să trecem de 400 de milioane de lei”, a adăugat Ruben Lațcău.