Număr îngrijorător de îmbolnăviri cu rujeolă în județ şi în ultima săptămână! Caraş-Severinul rămâne lider naţional!

În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 230 de cazuri noi, judeţul Caraş-Severin fiind în continuare cel mai afectat din întreaga ţară!

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că încă o persoană a murit din cauza rujeolei, astfel numărul deceselor a ajuns la 23, cei mai mulţi fiind copii nevaccinaţi.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese (7 în judeţul Timiş, 5 în Arad, 5 în Dolj, 3 în Caraş-Severin, câte 1 în Călăraşi, Satu Mare şi Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul INSP.

Cel mai afectat judeţ este Caraş-Severin, unde peste 960 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă. În Timiş sunt 950 de persoane bolnave, iar în Arad, peste 830. Din numărul total de bolnavi, mai bine de jumătate, adică peste 2.800 de persoane, sunt copii cu vârsta până în 4 ani, iar alţi 870 de copii îmbolnăviţi au între 5 şi 9 ani.

Ministerul Sănătăţii recunoaște faptul că lipsa vaccinării a fost cauza principală a izbucnirii epidemiei de rujeolă la noi în ţară, în toamna anului trecut.

Sursă foto: playtech.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/