Nuanțele și aromele vinului, testate de timișoreni într-o expoziție interactivă la Muzeul de Artă

expozitie muzeul de arta din timisoara si cramele recas (2)
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Expoziția interactivă „Bufetul Simțurilor@Galeria ARCADA” va putea fi vizitată individual, din 24 mai, în Galeria Arcada aflată la demisolul cu arcade al Palatului Baroc.  

Expoziția va fi deschisă într-o încăpere amenajată în stilul unei crame, la inițiativa lui Narcis Georgiu, sommelierul Cramelor Recaș. Este organizată în jurul a două instalații principale care permit accesul concomitent la această experiență a unor grupuri formate din maximum 20 de persoane.

Prima instalație a expoziției are rolul de a etala întreaga paletă de nuanțe pe care le pot lua vinurile, explicate în funcție de soi sau terroir. Cea de-a doua instalație propune folosirea simțului olfactiv pentru a descoperi zeci de arome pe care le regăsim adesea în pahar și structura vinului, reprezentată prin diverse obiecte și materiale. Tot în cadrul acestei secțiuni, vizitatorii expoziției pot descoperi și nuanțele olfactive specifice celor mai frecvente defecte ale vinului, în scop educațional. Fiecărui recipient îi este asociat un număr și o aromă, ce pot fi verificate prin scanarea unui cod QR care redirecționează către pagina www.cramelerecas.ro, unde vizitatorii pot găsi mai multe explicații despre specificul acestora.

expozitie muzeul de arta din timisoara si cramele recas (1)

Expoziția interactivă „Bufetul simțurilor”

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

„Prin intermediul acestei expoziții, vizitatorii își pot testa propriile abilități de degustare, care pot fi verificate ulterior cu informațiile avute la dispoziție la un click distanță. De asemenea, fiecare element expus în cadrul celor două instalații este însoțit de explicații printate pe masa de expunere, pe care fiecare vizitator le poate descoperi de unul singur, fără a fi nevoie de asistență dedicată.”, explică reprezentanții Muzeului de Artă din Timișoara.

Expoziția va putea fi vizitată individual, în prețul biletului standard de vizitare a MNArT, în Galeria Arcada a Muzeului de Artă Timișoara, din 24 mai, de miercuri până duminică, între orele 13-21.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/