Nu vă speriaţi, este doar o distrugere de muniţie!

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” din Caraş-Severin pregăteşte o acţiune de protecţie civilă pe raza municipiului, care s-ar putea să îi sperie pe reşiţeni.

Angajaţii ISU vor distruge mâine, începând cu ora 10.00, în poligonul societăţii Arsenal,  muniţia neexplodată, asanată de pe teritoriul judeţului. Şeful lucrărilor de distrugere a stabilit că se va folosi metoda de distrugere prin explozie pe cale pirotehnică. De altfel, se vor folosi următoarele materiale: încărcătură de exploziv, capsă detonantă pirotehnică, fitil de amorsare şi mijloace de aprindere.

Se vor distruge cinci proiectile perforante calibru 85 milimetri şi 40 proiectile explozive calibru 76 milimetri. Prin explozie se distrug, de regulă, toate categoriile de muniţii care au încărcătura de luptă formată din substanţe explozive, explozivi sau diverse alte materii explozive care au intrat în descompunere şi nu mai prezintă siguranţă la manipulare”, a precizat Adriana Marghescu, ofiţer de relaţii publice în cadrul ISU Caraş-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pentru siguranţă, reprezentanţii inspectoratului recomandă cetăţenilor să evite mâine deplasarea în zona poligonului SC Arsenal SA.

FOTO: jurnaldeziarist.blogspot.com

banner 970 x 250