„Nu va fi nicio catastrofă pentru PNL!”

Deputatul PNL Valeria Schelean nu crede absolut deloc în cifrele sondajelor de opinie făcute în ultima vreme cu privire la opțiunile de vot ale românilor la alegerile parlamentare din decembrie, cifre care sugerează un adevărat dezastru pentru liberali.

Cu doar patru luni înainte de alegerile parlamentare, liberalii stau destul de prost în sondaje, iar președintele Klaus Iohannis pierde la capitolul încredere de la o zi la alta, astfel că PNL nu se poate baza prea mult pe sprijinul acestuia. Într-un sondaj dat publicității de Avangarde, spre exemplu, Iohannis a picat la capitolul încredere pe locul patru, sub Victor Ponta, Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce PSD e lider în opțiunile de vot, cu 38%, față de PNL care ar obține doar 29%. Sondajul a fost realizat în perioada 25 iulie – 2 august, la nivel național, pe un eșantion de 890 de persoane și are o marjă de eroare de +/-3,3%.

Nu cred în sondajele apărute în ultimul timp, care anunță o catastrofă pentru PNL și o victorie fulminantă pentru PSD. Și la alegerile prezidențiale din 2014, sondajele îl dădeau drept câștigător categoric pe Victor Ponta și știm cu toții rezultatul final. Alegerile locale arată o diferență mai mică de 5% între PSD și PNL, iar cu o campanie bine gestionată, cu oameni de calitate și competenți în postura de candidați, PNL va recupera acest decalaj”, a comentat Valeria Schelean.