Nu suntem o generație de autiști!

Campania masivă anti vaccinare i-a determinat pe medicii de familie să reacționeze. Situația în ceea ce privește îmbolnăvirile cu rujeolă a devenit alarmantă la nivel de țară. Dacă statistica spune că la nivel mondial se înregistrează un deces la 100.000 de îmbolnăviri, în România, 34 de oameni și-au pierdut viața din cauza rujeolei dintr-un total de 8.500 de bolnavi!

Medicii din Caraș-Severin se declară pro vaccinare. Argumentele celor care au susținut campania anti vaccinare au fost demontate de medicul Daniel Popovici, invitat în redacția Express de Banat pentru un interviu live, transmis pe pagina de Facebook. Acesta spune că dovada clară a faptului că vaccinul antirujeolic nu duce la autism sunt generațiile de până acum. „Sunt de partea vaccinării. Suntem o generație care ne apropiem de pensie, eu mai am 6 ani. Suntem o generație care am fost vaccinați datorită sistemului medical în care ne-am născut și am trăit și datorită părinților noștri care au acceptat vaccinarea. Nu suntem o generație de autiști, ci suntem o generație sănătoasă”.

Cheltuiala Ministerului Sănătății cu vaccinurile incluse pe lista celor obligatorii este enormă, spune medicul cărășean. Sunt însă și de calitate, diferențiindu-se de cele produse, în trecut, la Institutul Cantacuzino din țara noastră. „Apreciez că la nivel central, guvernamental s-au introdus vaccinări obligatorii în calendarul Ministerului Sănătății cu vaccinuri foarte scumpe și foarte bine făcute de cele două sau trei fabrici europene care ne furnizează vaccin și cheltuiala este enormă. În urmă cu ani de zile, când încă funcționa Institutul Cantacuzino, exista o diferență între vaccinurile produse acolo și cele care se comercializau în farmacii. Cele produse la noi aveau un procent mai mare de reacție febrilă, adică făcea copilul febră o zi după vaccin într-un procent de 20%-30%. În acel moment pacienții au fost de acord să își achiziționeze contra cost vaccinurile din farmacii, de la aceste institute din Europa care acum ni le furnizează și statul român ni le oferă pe gratis. Oamenii și le cumpărau”, subliniază Daniel Popovici.

În Caraș-Severin, în cabinetul din Reșița al medicului Popovici, au fost vaccinați, de-a lungul anilor, mii de copii. S-au înregistrat doar două cazuri de autism, însă în cazul lor nu s-a putut stabili că ar avea legătură cu vaccinarea. „Acum văd că o mică parte din populația Reșiței și a județului au o neîncredere în vaccinare. Neîncredere total nejustificată și neîncredere total neacoperită de studii. Se vehiculează că în urma vaccinării au apărut cazuri de autism. La nivel de cabinet, în ultimii 20 de ani am vaccinat toți copiii ai căror părinți au acceptat vaccinarea și care nu au refuzat-o în scris, sute sau poate mii de copii, și nu am avut nicio reacție de genul autismului. Am doar două cazuri de copii cu autism la care nu s-a putut stabili o legătură între vaccinare și boală”.

Este greu de înțeles ce gândesc cei care fac campania anti vaccinare. Din 8.500 de cazuri la nivel național, avem 34 de decese. Statistica mondială spune că la 100.000 de cazuri de rujeolă este un deces – Daniel Popovici

În ultima perioadă la nivelul județului Caraș-Severin s-a observat o creștere a numărului celor care își duc copiii la vaccinare. Un motiv ar putea fi și practica din țările străine, acolo unde adeverințele care dovedesc vaccinurile efectuate sunt obligatorii pentru ca cei mici să fie acceptați în societate. „În alte state sunt obligatorii vaccinurile. Acei concetățeni ai noștri care migrează în țări din vestul Europei vin după adeverințele de vaccinare cu vaccinurile făcute la noi în cabinete pentru că acolo sunt condiționați de efectuarea vaccinării pentru accesul în societate al copilului. Toată lumea cere acum preparate pentru a stimula imunitatea. Singurul lucru care stimulează imunitatea este vaccinarea. Restul preparatelor din farmacii sau din farmacii naturiste sunt suplimente alimentare care n-au nimic cu imunitatea”.

Cei care susțin campania anti vaccinare nu pot fi decât neinformați, pentru că vaccinarea salvează vieți, spune și directorul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Dan Miloș. Acesta apreciază că medicii de familie din județ s-au implicat pentru a crește rata de vaccinare. „Am crescut rata de vaccinare și am crescut-o destul de bine și urmează să o mai creștem și acest lucru se datorează în principal medicilor de familie care au înțeles că vaccinarea trebuie să fie realizată, trebuie să fie implicați în procesul de vaccinare pentru că până la urmă, dacă un copil este nevaccinat, acesta poate avea mari probleme. Sunt în total dezacord cu campaniile care sunt la nivel național privitor la antivaccinare. Doar oamenii neinformați pot spune că vaccinarea este greșită. Nu! Vaccinarea salvează vieți”.

Sursă foto: Monitorul de Cluj

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/