„Nu suntem în stare să oprim morişca trecerilor de la un partid la altul pentru a fi ajutaţi de către Guvern”

Alegerile locale care vor avea loc cel mai probabil în această toamnă îi vor scoate din nou pe cetățeni la urne, de ștampilele acestora depinzând încotro se vor îndrepta, dar mai ales sub conducerea cui, comunitățile în următorii patru ani. În acest sens, calculul politic este în toi, la fel și bagajele primarilor în funcție, unii dintre aceștia fiind gata să pășească în barca politică câștigătoare dacă actuala formațiune pare să nu mai aibă sorți de izbândă.

Deși în ultima perioadă, cel puțin la nivelul județului Caraș-Severin, s-a tot vorbit despre transferuri cu nume grele ale PNL-ului, liberalii fiind gata să-i primească cu brațele deschise pe edilii social-democrați, doar, doar harta județului va fi galbenă în următorul mandat, totuși primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, nu se grăbește să-i condamne pe șefii administrațiilor publice locale dacă ar face acest pas, binele comunităților fiind unul dintre scopurile care ar putea scuza mijloacele:

„Probabil că vor apărea treceri de la un partid la altul. De obicei, primarii alerg să meargă în tabăra care guvernează dintr-un motiv extrem de simplu: și-au asumat niște proiecte pe care le-au promis comunităților și dacă nu au suportul Guvernului sau al județului, nu vor putea să le ducă la-ndeplinire din bugetele locale”.

Cu toate că îi este greu să creadă acest lucru, mai ales dacă trădările vor avea loc din cadrul formațiunii din care face parte, Adrian Torma dă de înțeles că morișca transferurilor politice e greu de stăpânit, subliniind totodată că într-o comunitate contează mai degrabă omul și mai puțin partidul din care provine.

„Îmi este greu să văd care vor fi acei primari care vor alege să plece. Acumulând ceva experiență, nu aș spune că nu înțeleg, dar cred că nu suntem în stare să oprim o morișcă a trecerilor de la un partid la altul pentru a fi ajutați de către guvern uitând, de fapt, că nu partidele sunt importante, importanți sunt oamenii care conduc comunitățile. Dacă un primar este destoinic și vrea să aducă bunăstare comunității, nu ar trebui să-l mai întrebi din ce partid face parte. Chiar și așa, sunt curios să văd care vor fi primarii care vor pleca de la un partid la altul.”, a mai dat de înțeles edilul-șef al orașului din Clisura Dunării.