„Nu știu dacă domnul Cioloș ar servi la masă ce ne bagă nouă lumea în frigider! Asta e cea mai proastă guvernare a României!”

Prim-vicepreședintele ALDE Caraș-Severin, primarul comunei Ciclova Română, Gheorghe Puiu Percea, critică în termeni duri și foarte duri guvernul de tehnocrați condus de Dacian Cioloș!

Discuția cu primarul din Ciclova Română a plecat de la DJ 575C, drum pe care dacă ai ajuns îți plângi de milă. E vorba despre un adevărat drum al oaselor, pentru care nu mai sunt bani nici măcar să fie reparat, că la reabilitat oamenii din zonă nici nu mai îndrăznesc să spere. Am primit diverse informații că începe să fie reparat azi, că începe mâine și concluzia e următoarea: în județul Caraș-Severin avem 878,6 km de drumuri județene, distanță pe care nu s-a pus o lopată de bitum! Nu s-a pus pentru că Guvernul nu a dat bani! A dat în martie, dacă informația e precisă, 8 miliarde de lei vechi, or ce putea să se întâmple într-un județ unde Valea Carașului e praf, unde Valea Almăjului e la fel? Vorbim de drumurile județene și cei care suferă sunt locuitorii județului, peste tot. Adică e rău la Ciclova sau foarte rău, dar la fel e și la Vărădia, Vrani sau Naidăș! Noi, primarii, în general facem administrație și lăsăm culoarea politică de-o parte și când e vorba de interesul localităților nu avem culoare politică. Problema este a tuturor. Nu știu dacă domnul Cioloș ar servi la masă ce ne bagă nouă lumea în frigider. Și felul întâi, și felul doi, și felul trei!”, a spus primarul Percea pentru expressdebanat.ro.

Edilul-șef susține că, în general, oamenii sunt mai puțin interesați să afle cine administrează efectiv drumurile spre comunele și satele lor, primarii fiind cei luați la rost, chiar dacă ei nu au cum să intervină. Pentru că ar fi deturnare de fonduri! „Lumea știe că primarul răspunde. Unii nu știu că e drum județean, alții știu și o fac intenționat. Până anul trecut, drumul Oravița – Ciclova Română – Ciclova Montană a fost reparat de cam trei ori pe an. Astupate gropile. Iar din 2002, când încă aveam la Consiliul Județean drumurile județene și aveam o mașinărie care decoperta, se punea un nou amestec și, cu materialul decopertat, se întindea din nou un alt strat. Acest lucru l-am făcut în 2002 și în Româna, și în Montana. De atunci, s-au făcut doar reparații încât să se poată circula. Eu cred că e nevoie de un masterplan pentru Caraș-Severin în care să fie prinse toate drumurile județene, să înțelegem că nu se pot repara toate în primul an, ci pe un parcurs de 4-5 ani, dar să știm că nu vor mai fi probleme”, a mai afirmat Gheorghe Puiu Percea.

leader board 728 x 90 px

Vinovat pentru starea dezastruoasă a drumurilor din Caraș-Severin, susține Percea, este premierul Dacian Cioloș. Dacă până acum drumurile erau măcar reparate an de an, odată cu instalarea guvernului de tehnocrați în gropile județului nu s-ar mai fi pus nicio găleată de nisip. Lumea ar trebui să vadă ce au făcut tinerii frumoși și deștepți când l-au adus pe Cioloș la guvernare, spune liderul ALDE Caraș-Severin. Că asta e cea mai proastă guvernare! Eu sunt primar din 1992 și vă spun: asta e cea mai proastă guvernare a României pe care am avut-o! Cioloș este de anul acesta, dar până acum, de trei ori pe an, de bine de rău, s-a putut repara. Anul acesta nu s-a pus nici măcar o lopată de nisip! Noi nu putem să intervenim, pentru că știți că e deturnare de fonduri, pentru că nu e drum comunal, iar el nu s-a gândit la românii din județul Caraș-Severin. Și probabil, cum e Carașul, mai sunt și alte județe. Până în ziua de astăzi, nu s-a plombat niciun metru pătrat de asfalt din drumurile județene. Noi, primarii de comune mici, bugetul cel mai bun l-am avut pe vremea lui Vâlcov, pentru că acel om a fost primar și a știut ce înseamnă buget. Atunci am făcut proiecte. L-au scos din schemă, pentru că probabil a făcut prea multe pentru satul românesc. În schimb, au venit actualii și, dacă pe vremea lui Vâlcov aveam 9,5 miliarde lei vechi, anul acesta, de la domnul Cioloș am primit 2,5 miliarde. Închipuiți-vă dacă pot face față cheltuielilor cu această diferență!