„Nu se poate organiza o masă în interiorul restaurantelor, cu atât mai puțin Revelionul. Funcționăm doar pe zona de catering”

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Deși o parte din operatorii economici care activează pe segmentul turistic și-au deschis porțile pentru petrecerea de Revelion, nu toți patronii de hoteluri/pensiuni sunt dispuși să își asume un astfel de risc doar de dragul unor câștiguri imediate comparativ cu repercusiunile care pot apărea dacă printre oaspeți se află și persoane infectate cu noul coronavirus. Se întâmplă și în orașul de pe Valea Carașului.

„Situația actuală este destul de complicată. Restaurantele au fost închise și la Oravița undeva spre mijlocul lunii, totul funcționând doar pe partea de catering. Nu se poate organiza o masă în interiorul restaurantelor, darămite Revelionul. Și în cazul teraselor este destul de complicat. Nicio terasă din România nu poate funcționa ținând cont de cerințe (maximum un zid și acoperișul). Ne descurcăm destul de greu, mai ales că o parte din personal este în șomaj tehnic.”, a relatat, pentru expressdebanat.ro, administratorul unei afaceri din domeniul hotelier de pe raza orașului Oravița.

Cu toate că noul coronavirus a avut un impact negativ deosebit asupra segmentului HoReCa, se pare că singura cale de a reechilibra lucrurile constă în sprijinul financiar promis de Guvern, chiar dacă și aici există impedimente:

„Această pandemie a fost o puternică lovitură pentru HoReCa. Așteptăm ca acest grant care ne-a fost promis să funcționeze, deși sunt probleme și în acest caz. Unul din principalele inconveniente, dacă lucrurile vor funcționa și banii vor intra, se referă la faptul că nu se pot face plăți decât cu ordine de plată. Ori vă dați seama că noi mergem să achiziționăm anumite produse materiale pe care le plătim cu cardul. Va trebui să discutăm cu toți furnizorii în acest sens. E adevărat, nu se poate cash, nu se scoate cash, dar măcar o facilitate de a plăti cu cardul ar trebui să fie. Toate trec prin conturile bancare. Ca atare, consider că nu se poate frauda nicicum.”, a mai ținut să precizeze antreprenorul.

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/