Nu se mai majorează facturile timișorenilor la căldură. Proiectul a fost retras

explo 1000x200

Proiectul de hotărâre care prevedea triplarea facturilor timișorenilor la căldură și apă caldă a fost retras, marți seara, de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Timișoara de către primarul Dominic Fritz, după ce s-a solicitat organizarea unei dezbateri publice pe marginea documentului.

După ce că au rămas fără căldură și apă caldă, de marți, timișorenii ar urma să fie puși și să plătească facturi uriașe pentru energia termică. Un proiect de hotărâre privind triplarea acestor facturi a fost pregătit în urmă cu câteva zile, iar marți seara, în plenul Consiliului Local Timișoara, ar fi urmat să fie supus votului.

Doar că primarul Dominic Fritz a anunțat, la începutul ședinței, că va retrage proiectul de pe ordinea de zi, pe motiv că s-a solicitat organizarea unei dezbateri publice pe marginea acestui document. Solicitarea privind organizarea unei dezbateri a fost făcută de Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara.

De asemenea, aleșii locali prezenți la plen s-au plâns de faptul că nu li s-a explicat de către cei aflați în conducerea Primăriei Timișoara cum s-au calculat noile prețuri.

Deși proiectul nu a mai fost supus votului, consilierii locali au discutat aprins mai bine de o oră și jumătate despre faptul că timișorenii au rămas fără căldură și apă caldă de astăzi. Astfel, s-au aruncat cuvinte grele. Aleșii locali au atras atenția în special asupra faptului că trebuie găsite soluții urgente mai ales pentru spitale. Mai mult, viceprimarul Cosmin Tabără a propus să fie instituită starea de urgență locală.

Aceste momente nu le-am retrăit din perioada comunistă. S-a profitat de un val de simpatie și singurul argument a fost tinerețea. Iată că această tinerețe de multe ori duce la tragedie”, a semnalat consilierul local PNL Simion Moșiu. „Soluții vor apărea în momentul în care se termină marketingul politic. În primăvară nu o să mai aveți niciun abonat la Colterm, pentru că nimeni nu mai are încredere”, a precizat consilierul local PNL Dan Diaconu. Iritată de criticile aduse administrației Fritz, alesul local USR Aida Szilagyi a răbufnit, afirmând că „mă simt foarte umilită de aceste discursuri. Pur și simplu s-a spart buba”.