Nu se lasă! Primăria Timișoara vrea să scoată a treia oară la licitație stadionul „lego”

stadion nou
explo 1000x200

Primăria Timișoara nu vrea să renunțe la proiectul privind realizarea stadionului „lego”. Așadar, instituția se pregătește să scoată la licitație investiția pentru cea de-a treia oară, după ce la primele două încercări nu a fost depusă nicio ofertă. De data aceasta, suma oferită a fost majorată la maxim, adică 28 de milioane de euro.

Două licitații publice au fost lansate de către Primăria Timișoara în speranța găsirii unei firme care să construiască stadionul de tip „lego”, pe structură metalică, din Calea Buziașului. La prima licitație nu a fost depusă nicio ofertă, astfel că licitația a fost anulată. Primăria a mărit suma de la 73 la 92 de milioane de lei, a scos iar la licitație investiția, însă nici de data aceasta nu a fost depusă nicio ofertă.

Totuși, reprezentanții instituției nu se lasă. Așadar, marți seara, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la majorarea sumei oferită până la maximul posibil. Și anume, 140 milioane de lei, cu TVA inclus, adică în jur de 28 de milioane de euro.

De două ori nu a venit nicio firmă la licitație. Noi ne asumăm să facem acest stadion tocmai pentru că momentan nu avem niciun alt stadion în Timișoara și cine știe când va fi gata noul stadion finanțat de Guvern. Propun să mergem cu suma maximă care a ieșit din studiul de fezabilitate făcut atunci. Până acum am încercat cu sume mai mici. Vedem și cu ce oferte vor veni firmele și sperăm că a treia oară va fi cu noroc”, a afirmat Dominic Fritz, în timpul ședinței.

De asemenea, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a declarat că „este important să realizăm acest stadion. Va fi util pentru sport, dar și pentru diferite evenimente culturale. Sunt convins că de data aceasta licitația va fi un succes. Dacă lucrurile merg bine, în iarnă ar trebui realizat proiectul tehnic, iar în primăvara anului viitor să se poată trece și la execuția lucrărilor”.

Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, a propus ca stadionul să nu mai fie realizat pe structură metalică, ci pe una din beton, pe motiv că prima variantă este mai scumpă. Însă o parte dintre consilierii locali nu au fost de aceeași părere, susținând că ar dura prea mult timp, pentru că toate documentațiile trebuie revizuite.

Stadionul de tip „lego” va fi construit pe structură metalică, în Calea Buziașului. Arena este prevăzut să ocupe o suprafață de peste 9.000 mp și să aibă un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. De asemenea, lângă viitorul stadion ar urma să fie amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.