Înscrierile la Tura Licuricilor, pe ultima sută. Traseul și restricțiile de circulație pentru mașini

tl 2
explo 1000x200

Au mai rămas doar câteva zile până la ediția cu numărul VII a Turei Licuricilor, eveniment organizat de Clubul Sportiv Alergotura în 5 august, de la ora 20.30. Înscrierile se închid vineri-dimineața. Traseul realizat în acest an își propune să deschidă participanților străzile din zona Fabric, pentru a se bucura atât de mișcare, cât și de monumentele istorice ale zonei. În intervalul 21.30 – 22.15 șoferii sunt rugați să evite câteva tronsoane ale străzilor deschise alergătorilor.

Ca să poată participa la Tura Licuricilor, alergătorii sunt invitați să se înscrie gratuit pe turalicuricilor.ro/inscriere și să aibă asupra lor, la start, o frontală sau o lanternă, care să fie aprinse permanent pe traseul de alergare.

Programul și traseul evenimentului

Deschiderea evenimentului va avea loc în Piața Traian, la ora 20.30. Începând cu această oră se vor distribui cele 150 de tricouri special create pentru această ediție. Criteriile de acordare ale tricourilor sunt: primii participanți înscriși și sosiți la eveniment și care au asupra lor o frontală sau o lanternă.

După încălzirea de 15 minute realizată împreună cu cei de la D-Point Studio (21.30 – 21.45), organizatorii vor prezenta traseul de alergare.

tl 1

Traseul din acest an își propune, pe lângă promovarea alergării ca un element al unui stil de viață sănătos, să pună în lumină zona Fabric. Astfel, el include străzi istorice din cartierul Fabric și alei din parcurile Andrei Mocioni și Regina Maria, participanții fiind invitați să lumineze în alergare și monumentele istorice din această zonă. Traseul detaliat poate fi consultat aici.

Startul ediției cu numărul VII a Turei Licuricilor se va da la ora 22.00. Cei mai puțin antrenați vor avea la dispoziție 45 de minute pentru a alerga aproximativ 2,5 km. Cei mai antrenați sunt invitați să alerge două ture, respectiv 5 km.

Restricții de trafic rutier în intervalul 21.30 – 22.15

Traseul va urma în mare parte cursul canalului Bega și alei din parcuri, însă vor fi câteva tronsoane unde circulația autovehiculelor (inclusiv a mijloacelor de transport în comun) va fi restricționată, după cum urmează:

  • Strada Dacilor (între Piața Traian și Piața Badea Cârțan), în intervalul orar 21.30 – 21.50
  • Splaiul Nistrului, închidere ambele sensuri (între strada J.H. Pestalozzi și bulevardul 3 August 1919), în intervalul orar 21.40 – 22.00
  • Intersecția străzilor bulevardul 3 August 1919 și strada Dacilor din Piața Traian, între orele 21.40 și 22.15.

Tura Licuricilor în Fabric este parte a programului „AVEnturi URBane: Descoperă orașul În mișcare – AVE URBI 2022”, finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul apelului „Orașul în mișcare” 2022.

Tura Licuricilor este organizată din 2016 de Club Sportiv Asociația Alergotura. Acesta promovează de peste 10 ani alergarea ca un element al unui stil de viață sănătos. Membrii clubului se implică voluntar în dezvoltarea spiritului civic al comunității locale, având la activ câteva mii de ture de alergare, precum și competiții sportive.