Nu s-au înțeles la bani cu președintele Dunca! „Repartizarea s-a făcut strict politic!”

dunca buget

Consilierii județeni PSD, Pro România și PMP n-au fost de acord cu modul în care președintele Romeo Dunca a vrut să împartă banii primăriilor din județ! Caraș-Severinul rămâne deocamdată fără buget!

Înainte ca propunerea lui Romeo Dunca de repartizare pe unități-administrativ a sumei revenite județului Caraș-Severin din cota de 6% din impozitul pe venit din Legea bugetului de stat pe anul 2022 să fie supusă dezbaterilor și votului, liderul Grupului Pro România, Flavius Nedelcea, a cerut o pauză pentru „a se reuși o împărțire echitabilă”. Președintele Romeo Dunca, vicepreședinții Marius Isac și Ovidiu Rădoi, liderii celorlalte formațiuni politice s-au retras astfel în Salonul Alb din palatul administrativ pentru negocieri. Pentru a se înțelege cum se împart banii reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din surse proprii. S-a stat mult mai mult decât cele 5 minute solicitate de Nedelcea. Fără vreun rezultat!

Înainte să fie supus votului proiectul de hotărâre privind bugetul, consilierii PNL au formulat două amendamente. Ovidiu Chimigeriu a propus ca Reșiței să-i fie tăiați 50.000 de lei pentru a fi împărțiți în mod egal comunelor Mehadia, Berzasca, Buchin, Păltiniș și Lăpușnicel. Ioan Cojocariu a propus ca Reșiței să-i mai fie tăiați alți 30.000 de lei care să ia drumul comunei Armeniș. „Nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Repartizarea a fost făcută strict politic! Având în vedere și conflictul de interese în care s-ar putea afla câțiva dintre consilierii PNL noi nu participăm la vot. Să împărțim bugetul în mod corespunzător!”, a anunțat Nedelcea. La fel au procedat și consilierii PSD, și cei ai PMP. „Trebuie să vedem pe termen lung efectele posibilului conflict de interese, există riscul ca Hotărârea, în cazul în care va fi adoptată, să fie ulterior lovită de nulitate absolută!”, a avertizat Gabriela Stuparu, fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Liderii formațiunilor politice care compun Consiliul Județean se pot așeza din nou la masa tratativelor, dar liberalii mizează mai degrabă pe faptul că la o viitoare întâlnire în plen nu vor avea niciun absent și atunci propunerea lui Romeo Dunca poate fi adoptată cu toată opoziția consilierilor PSD, Pro România și PMP. Secretarul general al județului, Darian Ciobanu, a anunțat și data până la care ar trebui să se întâmple una dintre cele două variante. Înainte de 10-11 februarie! Legea bugetului de stat prevede că în termen de 45 de zile de la data publicării ei toate UAT-urile trebuie să aibă bugetele aprobate.

CITEȘTE ȘI:

Bani mai mulți, să ajungă pentru toată lumea! Cum îi împarte Romeo Dunca în 2022?

banner 970 x 250