Nu s-a igienizat un parc, s-a defrișat o adevărată „grădină botanică”!

Scandalul lucrărilor făcute de angajații administrației publice locale în Parcul Industrial de pe Valea Țerovei este departe de a se fi încheiat. Directorul Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Sava Giuricici, a dat în bâlbâieli!

Președintele PNL Reșița și candidat pentru Primăria Reșița, Ioan Popa, a fost primul care a adus în discuție lucrările de defrișare din parcul industrial, dar mai ales prețul acestora, care a depășit 800 de milioane de lei vechi. Fostul viceprimar, Cristian Panfil, în prezent consilier local, a cerut clarificarea situației chiar în plen. Sava Giuricici a fost pus în serioasă dificultate și a căutat în zadar explicații pentru prețul fabulos al lucrărilor respective. „De cât timp nu s-a cosit acolo?! Acolo e vorba de defrișare, nu de igienizare!”, a fost tot ce a putut spune Giuricici, care și-a frecat nervos mâinile în tot timpul cât a stat în picioare în fața aleșilor locali. A fost salvat oarecum de viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina.

„O să dau dispoziție Direcției de Patrimoniu să nu mai înceapă nicio lucrare până nu cere ofertă la domnul respectiv (n.r. – Ioan Popa). Anul trecut, înainte de a avea atribuțiile de primar, au venit două firme și mie mi s-a părut foarte mult cât au cerut. Am mers împreună cu domnul Brabete în Parcul Industrial. Și-așa stătea secția noastră care se ocupă de spații verzi pe timp de iarnă, am spus să întrerupă orice negociere. Nu se știe că noi în instituțiile noastre nu plătim?! Direcția de Patrimoniu nu e o firmă privată să umfle un deviz astfel încât să obțină profit. Noi între unitățile noastre nu plătim. Patrimoniul nu a plătit secției noastre lucrările respective. Nu s-a transferat niciun ban. Am văzut că e cineva care cosește trei hectare cu 1.100 de lei, de acum încolo cerem ofertă de la domnul respectiv”, a explicat Crina.

Cum arăta parcul industrial în vara anului trecut, în timpul desfășurării etapei de karting școlar de la Reșița, se poate vedea în imagine. Chiar dacă nu a existat un circuit al banilor, așa cum a explicat viceprimarul Crina, devizele pe lunile ianuarie și februarie însumează peste 800 de milioane de lei vechi. Adică sute de ore de cosit vegetație ierboasă, zeci de ore de tăiat cu drujba și sute de ore de încărcat și transportat ceea ce s-a tăiat. De aici și suspiciunile lui Popa sau Panfil, legate de fapt de câtă motorină, cât ulei sau alte cele necesare s-au achiziționat și consumat pentru această lucrare.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/