Misiune imposibilă pentru Metalul Reșița

Metalul Reșița a încheiat în genunchi sezonul regulat al Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, fără gol marcat și fără niciun punct obținut în meciurile oficiale din 2016.

Echipa încropită în iarnă de antrenorul Carol Gurgu, după ce finanțatorul Cătălin Rufă a decis să dea drumul „vedetelor”, nu a făcut față în liga secundă, după ce a măturat pe jos cu adversarii din meciurile amicale. E drept că aceștia au fost din ligi inferioare, dar situația s-a schimbat radical în momentul în care au început partidele de campionat. 11 goluri au încasat rosso-nerii numai în primele două meciuri, cu Șoimii Pâncota (acasă) și cu Chindia Târgoviște (deplasare), dar pe parcurs diferențele de scor cu care au pierdut s-au redus considerabil. Metalul a rezistat în fața unor echipe cu pretenții, cum sunt UTA sau Gaz Metan Mediaș, dar s-a prezentat dezamăgitor în ultimul meci din sezonul regulat, pierzând în Valea Domanului cu 0-3 în fața echipei CS Mioveni, ce și-a asigurat astfel prezența în play-off. Pentru prima oară de când activează în Valea Domanului, Metalul Reșița merge în play-out, de pe ultimul loc.

În conformitate cu regulamentul de organizare şi desfăşurare a play-off-ului şi play-out-ului, primele şase echipe vor evolua în play-off, iar următoarele şase în play-out, anunță FRF pe site-ul oficial. Punctajul cu care se va porni în această fază a competiţiei s-a determinat fără a lua în calcul rezultatele obţinute cu FC Bihor şi FC Caransebeş, echipe excluse din campionat. O situaţie specială a fost cazul echipei Metalul Reşiţa, care a rămas în competiţie, după excluderea celor două echipe amintite mai sus.
Punctele obţinute prin eliminarea acestor meciuri s-au împărţit în două, iar rezultatul final a fost rotunjit cu 0,5 în sus, acolo unde a fost cazul. Spre exemplu, 31 de puncte în sezonul regulat înseamnă 15,5, rotunjite la 16 pentru play-off/play-out. Rotunjirea va conta drept criteriu de departajare la finalul actualei ediţii de campionat, echipele cu punctaj neajustat având câştig de cauză în caz de egalitate. Metalul Reșița va intra în play-out pe ultimul loc, cu -11 puncte, având de suportat o penalizare de 15 puncte din timpul sezonului regulat.

Programul echipei Metalul Reșița în play-out:
Etapa I, 9 aprilie: CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reşiţa
Etapa a II-a, 16 aprilie: Metalul Reşiţa – Şoimii Pâncota
Etapa a III-a, 23 aprilie: Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni
Etapa a IV-a, 30 aprilie: Universitatea Cluj – Metalul Reşiţa
Etapa a V-a, 7 mai: Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare
Etapa a VI-a, 11 mai: Olimpia Satu Mare – Metalul Reşiţa
Etapa a VII-a, 14 mai: Metalul Reşiţa – Universitatea Cluj
Etapa a VIII-a, 21 mai: Unirea Tărlungeni – Metalul Reşiţa
Etapa a IX-a, 28 mai: Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa
Etapa a X-a, 4 iunie: Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea

Clasamentul:
1. CSM Râmnicu Vâlcea 18 puncte
2. Universitatea Cluj 16 p.
3. Şoimii Pâncota 13 p.
4. Olimpia Satu Mare 11 p.
5. Unirea Tărlungeni 9 p.
6. Metalul Reşiţa -11 p.

Ocupantele primelor două locuri se vor salva de la retrogradare. Echipa clasată pe locul 3 la finalul play-out-ului va juca un baraj de menţinere în Liga a II-a cu ocupanta locului 3 din play-out-ul Seriei I. Echipele clasate pe locurile 4, 5 şi 6 vor retrograda în Liga a III-a.