Afacere înfloritoare pe spatele familiilor îndoliate! La Spitalul Județean din Reşița se face reclamă mascată!

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Un prestator de servicii funerare se folosește de morga spitalului din Reșița și de momentele dificile prin care trec cei care pierd pe cineva drag pentru a elimina concurența de pe piață și a scoate profit cât mai mare! Deşi legea interzice clar astfel de practici!

Mai multe sesizări venite de la cititori ne-au atras atenţia că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se încalcă legea. De fapt, că o firmă care asigură servicii funerare ar fi favorizată de conducerea spitalului. Conducere care, de fapt, nici măcar nu ştie că ar încălca legea. Cel puțin așa spune managerul Dumitru Secăşan. Acesta a promis că va face verificări și a dat asigurări că, în cazul în care până acum s-a încălcat legea, nu s-a întâmplat astfel pentru ca vreo firmă să fie favorizată. Concret, la morga Spitalului din Reşiţa este afişat un număr de telefon de la o firmă de pompe funebre. Un număr pentru „urgențe”! Număr pe care rudele celor decedați sunt sfătuite să-l apeleze, spun reclamațiile, de personalul Prosecturii, deoarece ar fi al firmei care se poate ocupa de toate formalitățile mai repede decât orice altă firmă de profil.

Pe uşa Prosecturii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa mai sunt afișate și câteva acte cu numele firmei respective, firmă care este în relaţii contractuale cu spitalul, de la care are închiriat un spaţiu. „Este afişat la solicitarea pacienţilor, pentru că spaţiul este închiriat unei firme. Nu cred că încălcăm vreo lege, dar voi verifica şi le dăm jos dacă este aşa”, spune dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

publicitate tmc 640

Legea 102/2014, la articolul 23, punctele 2 şi 3, interzice orice formă de publicitate de asemenea factură. Dar legea prevede şi nevoia unor „pacienţi”, cum îi numeşte Secăşan, de a fi ajutaţi şi informaţi. Legislația pune însă o condiţie echitabilă. Să nu fie numărul de telefon al firmei pe care o ţine spitalul în chirie, ci să fie afişată o listă alfabetică a tuturor firmelor de pompe funebre din localitate!

publicitate Timisoara banner maxagro