Nu renunță! Primarul Lugojului rămâne fixat pe ideea unui pod paralel, astfel că discuțiile cu opoziția au eșuat

Consilierii locali lugojeni din grupul PNL au fost invitați la primărie, la o întâlnire cu primarul Francisc Boldea, pentru discuții privind construirea unui nou pod în centrul orașului.

Întâlnirea nu a adus nimic nou, fiind mai mult o pierdere de timp pentru ambele părți, primarul insistând pe aceleași idei prezentate la ședințele de consiliu local, în care a susținut ca singură variantă posibilă construirea unui pod paralel cu Podul de Fier. În cadrul discuțiilor au fost prezentate și două expertize care arată necesitatea reconsolidării podului de beton (jumătatea construită între 1937-1939) și a Podului de Fier (inaugurat în 1902 și ieșit din garanție 100 de ani mai târziu).

„Au fost prezenți toți consilierii grupului PNL din Consiliul Local, respectiv Agache, Anghel, Epure și subsemnatul. Noi ne-am dat acordul pentru reconsolidarea celor două poduri principale ale municipiului, așa cum arată expertizele prezentate, cu prioritate pentru Podul de Fier, care este cel mai vechi și are nevoie urgentă de reparații. PNL susține un proiect de reabilitare integrală a podului de fier, printr-o soluție tehnică modernă fără picior în apă, așa cum este prevăzut și la podul paralel, și destinat circulației mai multor categorii de vehicule, nu doar pentru mașini mici. Există variante tehnice care permit refacerea planșeului în doar câteva luni. În ceea ce privește construcția unui nou pod, soluția trebuie să o dea specialiștii, pentru locul în care să fie amplasat, nu politicienii sau altcineva. PNL nu poate fi de acord cu un pod paralel, amplasat la 3-4 metri în amonte de Podul de Fier, așa cum susține în continuare primarul, motivând că ideea aparține firmei de proiectare de la Viena cu care s-a lucrat și că s-au efectuat studiile de fezabilitate, care pot fi folosite pentru noua construcție. Nu înțeleg demersul acestei invitații, având în vedere că primarul nu ia în considerare altă locație, ori noi ne-am spus punctul de vedere anterior, despre podul paralel la ședințele de consiliu. Vom susține doar soluția specialiștilor privind necesitatea și locația unui alt pod rutier”, a explicat Bogdan Blidariu, liderul grupului PNL din Consiliul Local.

În concluzie, primarul doar a mimat că este dispus să asculte vocea opoziției în alegerea soluției celei mai bune pentru oraș, ideea podului paralel (cu restricționări de tonaj, la fel ca podul de fier, în prezent) rămânând singura acceptată.