Nu puteţi vota voi câte sfori pot trage ei!

  • Alegerile locale vor avea un singur tur, a decis Curtea Constituţională. Vestea a fost primită cu bucurie de primarii candidaţi pentru un nou mandat. De majoritatea dintre ei. La Reşiţa, situaţia e însă un pic altfel. Ioan Crina este pe funcţia de primar, dar nu e primar ales. Ca viceprimar de mare încredere al fostului primar specializat în comisionarea bugetului local, Crina şi Stepanescu au mai multe gestiuni în comun: gestionarea banului public, gestionarea conducerii PSD Reşiţa, gestionarea calităţii de diplomaţi în inginerii, pardon, în inginerie. Toate acestea nu-l fac în niciun caz favorit în cursa pentru mandatul de primar. În cel mai fericit caz (pentru el), Crina porneşte cam cu aceleaşi şanse ca şi Ioan Popa. Dacă ar fi existat însă şi un tur doi între primii clasaţi, pesedistul ar fi fost favorit, graţie politicii de alianţe duse de liderul judeţean Mocioalcă şi de eternul Sorin. Majoritatea partidelor şi-ar fi anunţat sprijinul în turul doi pentru Johnson. Urmare a deciziei Curţii Constituţionale, primarul Reşiţei va fi ales direct de reşiţeni. Sforile trase de păpuşarii politicii cărăşene vor conta doar la alegerea liderilor Consiliului Judeţean.
  • La paranghelia dată de Verde-Împărat cu ocazia aniversarei, s-au dat în spectacol doi condamnaţi penal. Unul, liber să chefuiască datorită condamnării primite doar cu suspendare, altul, liber după executarea condamnării. Unul l-ar fi făcut trădător pe altul, altul i-ar fi răspuns că, dacă ar fi spus tot ce ştie, ar fi intrat mai mulţi (de la masă) la pârnaie. În concluzie, unul i-ar fi trosnit două palme borduziene lu’ altu’. Care le-ar fi încasat cu stoicism militaro-ţărănist. De n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit.
  • Lovitură primită de PNL Caraş-Severin în ultima zi de depunere a candidaturilor: primarul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui, şi-a depus candidatura ca independent! Ceea ce Express de Banat anunţase încă din 1 aprilie (vezi stenograma explozivă Sorin-Neluţu) s-a întâmplat, aparent pe jumătate. Fost PDL-ist, actual membru PNL, Furdui nu s-a dus la PSD, dar a fugit din echipa de candidaţi PNL! Planul lui Sorin, de a-şi trimite oamenii din judeţ să candideze în alte zări decât acelea liberale, funcţionează, iată, chiar şi pe ultimii metri ai cursei electorale. Cu cât mai puţine voturi va aduna PNL în zona rurală, cu atât cresc şansele echipei Sorin-Neluţu de a impune o conducere roşie la Consiliul Judeţean. Stima noastră şi mândria, PSD-ul, România!
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/