„Nu putem fi de acord cu propunerea PNL de a tăia banii de pensii cu 20%”

silviu hurduzeu

Reducerea contribuției de asigurări sociale ar avea ca efect tăierea bugetului de pensii și diminuarea pensiilor viitoare cu 20%, spune deputatul Silviu Hurduzeu, o măsură cu care PSD nu va fi de acord.

„Nu putem fi de acord sub nicio formă cu propunerea PNL de a tăia banii de pensii cu 20%”, atrage atenția deputatul cărășean Silviu Hurduzeu. Măsura PNL de a reduce contribuția de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale ar avea ca efect tăierea bugetului de pensii și diminuarea pensiilor viitoare cu 20%.

O astfel de măsură ar produce o catastrofă în sistemul de pensii și ar destabiliza cu totul bugetul de stat pe termen lung, este de părere parlamentarul PSD.

În schimb, impozitarea muncii se poate face. „Vom susține fără rezerve o astfel de măsură, în special în cazul salariaților cu venituri mici și medii, care contribuie cel mai mult la creșterea economică. Dar acest obiectiv nu trebuie realizat prin tăierea bugetului de pensii cu 20%, ci prin aplicarea unei taxe de solidaritate de 1% asupra marilor companii, care astăzi plătesc un impozit mai mic decât orice IMM din România.”, susține Silviu Hurduzeu.

1000x100 (5)