„Nu puteam să refuz că eu sunt dintr-ăla de Liga a 7-a”. ACS Poli a început pregătirile pentru Liga a III-a

De miercuri dimineața, tinerii rămași sub contract cu ACS Poli au reluat pregătirile pentru Liga a III-a, eșalon în care clubul nu a jucat până acum. Petre Vlătănescu, noul antrenor principal, i-a ținut destul de mult pe terenul de pregătire din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, dar fără să le ceară exerciții dificile. Tehnicianul spune că lotul e bun pentru al treilea eșalon, în condițiile în care clubul nu își va propune să promoveze.

La prima ședință de pregătire au fost prezenți și secunzii Sorin Vlaicu, Adrian Săvoiu, antrenorul cu portarii Sorin Frunză, preparatorul fizic Victor Leahu, dar și Aurel Șunda, șeful centrului de juniori sau Pavel Velcotă, managerul sportiv al echipei. A venit să asiste și Ovidiu Petre, care e tentat să revină la echipa autorităților, dar și Călin Cojocaru, unul dintre antrenorii lui ACS Poli în liga secundă. Cojocaru era în discuții să fie secundul lui Adrian Neaga la CSA Steaua, dar suporterii formației bucureștene nu au agreat varianta.

Iată lotul prezent, cu mențiunea că Dorin Codrea nu s-a dezechipat:

Portari: Moșoarcă, Ureche, Popeț

Fundași:  Sporin, Foca, Cochințu, David, Mirescu, Belu, L. Codrea, Podină

Mijlocași:  Sevici, D. Codrea, Pop, Oprea, Chiriac, Kecskes, Românu, Dincă, Ochea, Dorobanțu, Codrean

Atacanți:  Tobosaru, Dobrincu, Pădurariu (revenit după suspendare pentru că a pariat), Velcotă (declarat liber de contract de FRF, revenit de la Reșița), Daminescu, F. Novac.

Vlătănescu a vorbit mult cu fotbaliștii în timpul antrenamentului și le-a povestit cum se mâncau cireșe când el antrena la Giarmata sau cât de greu urca un tren un deal de lângă Drobeta-Turnu-Severin. „I-am ținut ca volum, ca intensitate… Când vine o echipă după ce a retrogradat, toată lumea e nemulțumită. Și atunci, trebuie să facem ceva să-i atragem. Trebuie să mai lași de la tine. Dacă gândim că suntem ca Germania, nu vei reuși. Noi trebuie să gândim că suntem la România și România… mai trebuie să mai lăsăm și de la noi. Dacă eu făceam primul antrenament acum și îi alergam, mai rămâneam cu doi inși. De regulă când te întâlnești toți aleargă 30 de minute, antrenamente superbe. Și când vine mingea, vai de mama noastră! Încerc, menirea mea este să-i ajut”, a declarat tehnicianul.

De altfel, antrenorul i-a avut, la juniori, pe majoritatea fotbaliștilor cu care echipa va juca acum la seniori. Despre ei, spune că au probleme la atitudine. „Problema lor e că sunt tineri. Nu sunt dintre ăștia, caracter, că la situații de astea îți trebuie oameni de caracter. Hai să muncim, să facem ceva, să aducem fotbaliști. Dacă vin cu aere și cu fițe, să avem «raison». Pardon! Nu m-au găsit pe mine! Ne chinuim, dacă vom reuși să și răzbim, vom fi tari. Dacă nu, plecăm! Dacă jucătorii când vin la antrenament sunt mulțumiți, poți face ceva. Dacă sunt nemulțumiți, n-ai nicio șansă! Problema lor, de ce nu au răzbit în altă parte, este că atitudinea lor este proastă. Problema lor este de comunicare, să comunici cu ei, să vorbești cu ei, să le explici… Acum cum lumea este rapidă, nimeni nu a comunicat cu ei, doar îi ceartă. Sunt surprinsă, un jucător ca și Ochea, care mie unul, îmi plăcea. Se duce la Giarmata și nu joacă. Unde e problema? El zice că problema e la antrenor, că antrenorul e prost. Nu! Problema este la el! Materialul este bun! Eu îi știu de când sunt juniori. Cei de 98-99 au fost o grupă foarte bună! Dar se pune întrebarea de ce nu au jucat unde s-au dus. Din toată gașca asta, doar doi au jucat, Sporin și Cochințu. Restu, ca boxerii, trei minute”, a explicat Vlătănescu.

Altfel, antrenorul spune că are nevoie de trei jucători cu experiență la echipă. Un posibil nume vehiculat ar fi chiar Bogdan Străuț. „Eu aș vrea vreo trei mai bătrâniori. Dacă aș avea un portar mai cu experiență, un atacant… Cu lotul pe care îl avem acum, ar fi ceva. Eu am fost pus în fața faptului împlinit. M-au luat de acasă, «hai, ești antrenor!» Și am venit. Nu puteam să refuz că eu sunt dintr-ăla de Liga a 7-a. Ăia care sunt de valoare vin la gloanțe!”, a mai spus Vlătănescu.

Clubul vrea să stabilească un prim amical pentru sâmbătă. Cel mai probabil, echipa va face un cantonament pe plan local. Conducerea spune că meciurile oficiale se vor juca pe Electrica.