„Nu poți să-ți dorești o dezbatere publică onestă, civilizată despre viitorul României după ce ai participat la eliberarea criminalilor!”

Refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere publică alături de Viorica Dăncilă a fost explicat scurt și la obiect, chiar dur, dar justificat de primarul liberal Nelu Popa și de colegul său de partid, Jaro Marșalic.

În calitate de prim-vicepreședinți ai filialei PNL Caraș-Severin, Nelu Popa și Jaro Marșalic au explicat astăzi mai multe aspecte cu privire la rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale și refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la dezbatere cu Viorica Vasilica Dăncilă.

„Mulțumim electoratului care s-a prezentat la vot în turul I al alegerilor și pentru faptul că a votat PNL. Votul este un drept câștigat în 1989. Din punctul meu de vedere, este o obligație morală și socială ca cetățenii să se prezinte la urne. Suntem mai mult decât mulțumiți de rezultatul obținut la nivelul județului, implicit în Reșița. Mâine se demareză campania pentru al II-lea tur”, ne spune Nelu Popa. Acesta explică și refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la dezbatere: „Viorica este omul care a girat un an și ceva o guvernare care a avut în prim plan distrugerea legilor Justiției. Unele consecințe sunt: eliberarea a peste 3.000 de criminali din pușcării, înainte de termen. Este o realitate! Eliberarea a peste 2.700 de violatori. Efectele lor le vedem în fiecare zi la televizor. Apar știri cu femei omorâte, băgate în saci, femei violate, hoții, crime… După ce ai făcut parte dintr-o guvernare care a făcut posibilă eliberarea din pușcării a acestor oameni, nu poți să vii să-ți dorești o dezbatere publică onestă, civilizată despre viitorul României sau despre proiecte de viitor. Nu ești credibil! Nici eu, personal, nu aș fi acceptat să am o dezbatere publică cu o asemenea persoană care este duplicitară. Oricine din societatea civilă poate pune întrebări. Iohannis le va răspunde. Dar să ne întoarcem la tot felul de povești inventate, cum ar fi exportarea copiilor din România, mi se pare penibil”.

De asemenea, Nelu Popa invită la alegeri partide politice ca USR, PLUS, PMP, minorități, formațiuni pe care acesta le consideră partenere: „Să vină la alegeri și să ne sprijine în proiectul nostru pentru o Românie normală!”.

Jaro Marșalic a mulțumit și el susținătorilor partidului liberal: „Votul din primul tur a arătat clar că majoritatea românilor resping politica făcută de PSD. Doresc ca PSD să nu mai țină România captivă sau prizioneră. Niciodată, în 30 de ani, candidatul la președinție al PSD nu a avut sub 3 milioane de voturi exprimate. Doamna Dăncilă abia a avut 2 milioane de voturi”. Marșalic încheie prin a ruga poporul să vină să voteze și în turul 2 pentru președintele țării: „Dacă vrem să avem o opinie, trebuie să și participăm la vot! Ulterior avem dreptul la opinii, putem comenta, critica sau lăuda!”.