„Nu-mi doresc o carieră politică și nici să reprezint orașul Moldova Nouă în calitate de primar”

În lipsa autorităților deliberative, respectiv a unui edil-șef și a Consiliului Local, care să conducă destinele cetățenilor din orașul de la malul Dunării, o bună parte din atribuțiile unui primar cu normă întreagă sunt puse în seama unui singur om, fapt care face ca lucrurile să își urmeze cursul firesc până la reglementarea situației juridice.

Propulsat fără voia sa să se ocupe de buna administrare a UAT Moldova Nouă, secretarul Primăriei, Florin Ciovela, un om cu o vastă experiență în administrația publică, dă de înțeles că perioada scurtă în care deține comanda orașului nu este suficientă pentru a-l determina să își asume rolul de candidat cu ocazia alegerilor locale din 2024, acesta fiind adeptul zicalei conform căreia: „Omul potrivit trebuie să se regăsească la locul potrivit”.

„Plec de la ideea că, în ianuarie 2021, se împlinesc 18 ani de când ocup funcția de secretar în cadrul Primăriei Moldova Nouă, ceea ce reprezintă o carte de vizită destul de consistentă având în vedere că am lucrat cu primari din cadrul diferitelor formațiuni politice. Din acest motiv, consider că experiența acumulată trebuie canalizată strict pe latura administrativă și nu pe cea politică. Ca atare, nu-mi doresc o carieră politică și nici să reprezint orașul Moldova Nouă în calitate de primar. Fiecare instituție își are un rol bine definit și se înființează în sprijinul cetățeanului. Fără primar, fără Consiliu Local, fără viceprimar, fără posibilitatea de a avea administrator public și nici consilieri personali este extrem de greu pentru o singură persoană să poată substitui lipsa unui întreg aparat de specialitateb.”, a ținut să clarifice secretarul administrației publice locale din orașul de la malul Dunării pentru expressdebanat.ro.