„Nu mai există zeciuială, pile, prietenie și relații. Există lucrări de calitate, la prețuri decente!” [FOTO/VIDEO]

O echipă a Primăriei Reșița, în frunte cu viceprimarul Paul Vasile, a verificat astăzi câteva străzi  pe care s-au executat lucrări finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului POS Mediu I – program de reabilitare și extindere a conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare, considerate de SC Hidroconstrucția și SC Electrosistem numai bune pentru a fi recepționate! Realitatea din teren este însă catastrofală!

Paul Vasile a criticat în termen duri calitatea lucrărilor efectuate de Hidroconstrucția pe străzile Mihai Viteazu, Ion Vidu și Mărului și a avertizat că banul public nu va mai fi cheltuit pe reabilitări de drumuri făcute în bătaie de joc. Așa cum s-a întâmplat în ultimii opt ani! Viceprimarul s-a oprit mai întâi în fața a trei borduri cimentate la întâmplare. Apoi s-a plimbat cu reprezentantul Hidroconstrucția pe Strada Mihai Viteazu, arătându-i acestuia imperfecțiunile din asfaltul turnat de firmă după introducerea rețelei de apă și canalizare. „Înțeleg că se face un fel de campanie post electorală acum. Nu poți să nu accepți că o lucrare care arată așa este mai bună decât aia pe care am preluat-o eu. E imposibil să asfaltez cu gropi și cu denivelări. Dacă nu se semnează recepția lucrării, nu îmi iau banii pe ea și asta este. Avem mâine o întâlnire cu firma dumnealor, care se ocupă cu asfaltări, și încercăm să legăm un contract ca să facă dumnealor asfaltarea. Nu ne asumăm criticile, mai ales la această stradă, care se vede clar cum a fost și cum este acum. Dar dacă așa se consideră…”, a reacționat Emilian Ghimpe, manager de proiect rețele apă-canal Hidroconstrucția. Adevărul este că strada respectivă este praf și că arată mult mai rău porțiunea pe care nu a intervenit Hidroconstrucția. Ghimpe a rămas cam fără cuvinte când viceprimarul Reșiței a descoperit o groapă proaspăt asfaltată. Cu un amestec de pământ și ciment, după cum a descoperit chiar Paul Vasile!

leader board 728 x 90 px

Inspecția a continuat pe Strada Ion Vidu. Aici, dezastru și mai mare! „Aici vom avea întotdeauna și ajutorul Curții de Conturi. Și invit pe toți constructorii din Reșița să vină în număr cât mai mare la licitații, la ofertare, dar să înțeleagă că regulile s-au schimbat. Nu mai există zeciuială, nu mai există pile, nu mai există prietenie și relații. Există lucrări de calitate, la prețuri decente”, a explicat vicele Reșiței.

Pe Strada Măru, altă constatare incredibilă a viceprimarului. A dispărut pur și simplu piatra cubică! „Peste tot în lumea civilizată, piatra cubică e peste 80 de euro metrul pătrat! La noi a dispărut din tot orașul! Pe Strada Mărului, Primăria, la solicitarea locatarilor, a trimis oamenii de la secții să facă niște reparații cât de cât. În caz de urgență, nu se putea intra aici cu salvarea sau mașina de pompieri. Nu preluăm aceste lucrări, nu pot fi plătite și urmează ca organele Primăriei să vină să discute cu facturierul, cu chitanțierul, referitor la starea acestor drumuri. Primăria nu mai dă nicio autorizație nouă de spargere până nu se reabilitează cele din urmă. Am avut o înțelegere, la două refaceri bine făcute calitativ, le dau o autorizație de spargere. După ziua de azi mă mai gândesc. Sunt peste 40 de străzi sparte prin toate cartierele și peste 90 de solicitări pentru autorizații de spargere. Lucrările acelea nu vor fi începute până nu se vor finaliza cele din urmă. În momentul de față, în Reșița se va lucra doar cu firme care sunt în stare să execute lucrări de calitate. Nu se va semna nicio recepție pentru lucrări care seamănă cu ceea ce am văzut astăzi în teren”, a concluzionat Paul Vasile.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673126592475″]