Nu mai are balta pește? Scandal uriaș pentru permisele de pescuit din Caraş-Severin! [FOTO-VIDEO]

Cuib de vise 1000x100

Deși Caraș-Severinul este un județ binecuvântat, în care poți întâlni de la Dunăre la lacuri de acumulare, naturale sau de agrement, râuri fioroase și reci cu păstrăv iute și până la salba de lacuri de la poalele Semenicului cu zeci de locații de pescuit, se pare că viața de pescar devine tot mai grea. Mai ales dacă vrei să pescuieşti cu acte în regulă!

Astăzi, Agenția Națională pentru Pescuit și Aquacultură a decis că este ziua în care va da permisele de pescuit în Caraș-Severin, pentru suprafețele de apă ce-i revin. Este vorba despre fluviul Dunărea, spun pescarii, patru râuri din județ (Nera, Caraș, Timiș și Bârzava), patru lacuri (Secu, Medreși și Lacul Mare și Lacul Mic din Dognecea) și trei pârâuri (Rudăria, Berzeasca și Timișul Mijlociu), pentru care pescarilor nu le este suficient permisul de pescuit, vizat la zi, ci au nevoie de un permis special emis de ANPA. Cum instituția nu are sediu la noi în județ (dar are, spre exemplu, în Hunedoara!), inspectorii s-au rugat de Marius Zarkula, directorul Direcției Agricole Caraş-Severin, să le pună la dispoziție o sală unde să elibereze permisele pentru pescari. Numai că, repede, toată curtea instituției s-a umplut de oameni nemulțumiți, care vociferau.

Înghesuiala mare, spun oamenii, este pentru că permisul cu pricina ar acoperi și apele fluviale din Caraș-Severin, mulți pescari alegând să pescuiască la Dunăre. Numai că inspectorul de la ANPA venise doar cu 300 de permise, deși pescari doritori ar fi fost mai mulți, de aici și scandalul din teama de a nu rămâne pe dinafară.

Contactat, inspectorul care scria permise ne-a spus că nu poate vorbi, dar ne-a trimis la șeful său de la Timișoara. Care avea telefonul închis. Așa am ajuns la colegul său de la Mehedinți, care nu vorbește despre Caraș-Severin, apoi din nou la Timișoara, că își deschisese omul telefonul între timp. „Nu am voie să vă dau relații!”, ne spune șeful de la Timișoara, Ilie Petcu. Atunci de ce ne-o fi trimis chiar colegul său la el, ne întrebăm noi? Tot asta ne-a întrebat și purtătorul de cuvânt al ANPA, care chiar ne-a cerut numele celor cu care am vorbit, să știe cine se fofilează.

Purtătorul de cuvânt ne-a spus așa, la general, că dacă va fi nevoie se va mai elibera o tură de permise, că se va interesa la Caraș-Severin despre situație și că mâine ar fi nimerit să revenim cu un telefon.

STPT job 1000x200

YouTube video

Cât privește pescarii, aceștia ar trebui să afle că, „până la data de 07.04.2018, când intră în vigoare Ordinul nr.8/174/16.02.2018 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în 2018, pescarii recreativi pot desfășura activități de pescuit recreativ pe Dunăre și brațele sale, Marea Neagră și habitatele piscicole naturale necontractate de către asociațiile de pescari recreativi, în baza permiselor de pescuit recreativ emise și eliberate de A.N.P.A. pentru anul 2017. Menționăm că s-a recurs la această variantă pentru pescuitul recreativ, deoarece pentru al doilea lot de permise de pescuit recreativ pentru anul 2018, procedura de achiziție publică se află în derulare, ea nefiind finalizată”, anunță ANPA.

Desigur, ANPA va aduce mâine și alte lămuriri acestei situații, așa că rămâneți pe Express de Banat să vedeți ce vă mai așteaptă, dacă sunteți pasionați de pescuit.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157694909676035″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/