„Nu m-am gândit că prin acest vot îl ajutăm pe Romeo Dunca să intre în legalitate cu cabana!”

borcean felix (2)

Simpla aprobare a proiectului Nedeia, nu neapărat realizarea domeniului schiabil, ar putea fi speculată de Romeo Dunca pentru a forța intrarea în legalitate cu cabana pe care a construit-o cu tupeu, fără niciun aviz, în masivul Brusturu, pentru care există sentință definitivă de demolare, dar pe care refuză să o respecte!

Cabana respectivă, pe care firma familiei Dunca a închiriat-o pe bani grei celor care își permit servicii exclusiviste, face parte din proiectul pe care președintele CJ l-a pus la dispoziția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin Nedeia, a cărui aprobare se încearcă în prezent. Dezvoltarea unui domeniu schiabil în zona respectivă a fost respinsă în trecut deoarece s-a apreciat că ar afecta grav mediul, acolo fiind vorba despre o zonă protejată de lege. Sunt zvonuri tot mai multe cum că influențele politice actuale vor rezolva problema avizelor. Asta i-ar putea servi imediat lui Romeo Dunca. Ar putea forța intrarea în legalitate a cabanei pe care a construit-o ilegal și care, potrivit instanței de judecată, ar fi trebuit deja demolată. Primii pași au fost deja făcuți, mai multe administrații locale care au teren în zona alpină vizată punându-l la dispoziția ADI Banatul Alpin Nedeia. Consiliul Local Caransebeș, spre exemplu, a aprobat, la propunerea primarului Felix Borcean, să pună la dispoziția ADI terenul pe care îl are în proprietate.

expresb 1000x100

Nici nu m-am gândit la treaba asta, că l-aș ajuta prin votul pe care l-au exprimat consilierii, marea majoritate, pe Romeo Dunca. Eu doar am prezentat o situație, putea să fie președintele Consiliului Județean, putea să fie oricine. Eu am o relație strict profesională cu Romeo Dunca, nu mă interesează în rest ce face și cum Romeo Dunca. Eu cred că proiectul, pe care nu îl mai gestionează Romeo Dunca, dar e de suflet pentru el, e benefic pentru Caransebeș. Orice dezvoltare atrage dezvoltare. Dacă va fi să iasă acest proiect va fi benefic pentru Caransebeș și pentru toată zona. Dacă nu va fi să iasă e un eșec pe care nu îl decontăm noi. Oricum versantul acela, care e gol, acolo va rămâne gol în continuare și nu va aduce nici prejudicii, nici beneficii municipiul Caransebeș. Dacă se va întâmpla ceva cu el și zona aceea va deveni un domeniu schiabil, Caransebeșul se va transforma într-o stațiune turistică de iarnă.”, a comentat Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș.

1000 x 200 gif