Nu jigniți ciobanii!

Pe Facebook circulă de câteva zile un filmuleț cu un polițist care se chinuie să încătușeze o femeie. Trebuie spus că este vorba de un polițist-polițist, nu de unul de la Poliția Locală. Nu de alta, dar să nu se mai spună că ăștia sunt mai breji decât ceilalți. „Infractoarea” – o tânără amărâtă care vindea ghiocei pe stradă. E drept, vindea fără documente de însoțire a mărfii, fără chitanțier asupra ei, neputând să dovedească că are o AF sau un SRL prin care să tranzacționeze marfa luată din pădure. Caz clasic de evaziune fiscală! Te-au prins, îți confiscă marfa, îți fac dosar penal și te bagă la bulău, să te înveți minte să mai faci de astea!

Bă, și ce se mai chinuia bietul polițist amator. Scosese limba de un cot și se tot învârtea ca un coi în căldare căutând călcâiul lui Ahile și nu-l găsea. Transpirase săracul și la boașe, căci „infractoarea” nu se lăsa nici de-a dracu’ convinsă, nici să nu mai țipe ca o isterică, nici să stea liniștită să-i fi pus caraliul cătușele. Spectacol, nu alta. Într-un final, Bălălău a reușit să o încătușeze, dar numai cu sprijinul neprecupețit al altor vardiști chemați în ajutor prin stație. De pe margine, chibiții femeii au filmat tot și au postat filmulețul pe Facebook, făcându-l de rahat pe domn agent și uniforma de polițist. Dar ce mai contează asta, pentru că până la urmă s-a meritat tot efortul: vreo 15 coșulețe cu ghiocei de contrabandă confiscate și trei minori încătușați și duși la circa de poliție.

Auzi, bă frate, 15 coșulețe cu ghiocei! Îți dai seama ce lovitură pentru hămesiții ăștia care atentează la dereglarea ecosistemului, văduvindu-l de ghiocei, viorele, toporași, urzici, leurdă, măcriș și alte buruieni de sezon? Ce lovitură, nene! Păcat că nu avem un filmuleț cu polițiștii intrând în sediul instituției, în pas de defilare, cu corpul delict în brațe. În șir indian, radiind de fericire și cu gândul că patria le va fi recunoscătoare pentru astfel de fapte mărețe.

Râdem, glumim, însă să recunoaștem că purcica e moartă în coteț. Nu știu pe ce criterii sunt selectați candidații și ce școală fac ăștia la Câmpina sau la Cluj, dar dacă și ei frecventează cursurile online, ne-am dat dracu’. Să te ferească Dumnezeu să ai nevoie de ajutorul lor noaptea, în stradă, că ai pus-o. Ăștia sunt în stare să te ia la poceală pentru că ai făcut abuz și ai sunat la 112 și să le ceară scuze agresorilor pentru deranj. Dacă te uiți de pe margine ai impresia că băieții ăștia au ceva sub caschetă. În realitate, nu-i nimic. Că dacă ar fi ceva, n-ar face de astea. S-ar duce la baie, și-ar trage două palme și și-ar potoli hormonii!

Am văzut un comentariu pe Faceebok în care ăla cu cătușele era făcut cioban. Maître, să avem pardon și să nu mai jignim ciobanii. Caută altă comparație!