Nu îl vor la Lugoj! Liberalii lugojeni cer schimbarea lui Bejera de la conducerea filialei

vasile bejera
banner publicitar

Politica la nivelul bocancului continuă în PNL Timiș, sub conducerea lui Alin Nica, actualul președinte CJ Timiș, care în termen foarte scurt a reușit să pună pe butuci două organizații municipale: Timișoara și Lugoj.

Imixtiunea în deciziile locale pare să fie la ordinea zilei în formațiunea liberală, lucru pe care nici social-democrații nu l-au făcut, deși putea acționa în condițiile în care PSD Lugoj a pierdut toate alegerile ultimilor ani.

Ultima decizie a Biroului Politic Județean al PNL Timiș de numire a primarului comunei Știuca, Vasile Bejera, în funcția de președinte interimar al organizației PNL Lugoj, este cireașa de pe tortsau bonboana de pe colivă. Asta după ce Nica a mai decis de la sine putere să demită conducerea de la Lugoj și să organizeze alegeri, doar că la alegeri nu a participat nimeni. Și de această dată imixtiunea lui Nica agenerat reacții dure din partea membrilor PNL Lugoj.

PNL Timiș a comunicat că decizia de numire a lui Bejera ”vine ca urmare a faptului că organizația PNL Lugoj nu a organizat alegeri statutare, desconsiderând timp de 1 an, solicitările repetate ale conducerii județene și naționale. Totodată, s-a luat în considerare modul deficitar în care actualul primar al orașului Lugoj colaborează în interiorul organizației PNL Timiș și s-au analizat suspiciunile care planează asupra intențiilor politice ale acestuia. Mandatul noului președinte interimar va fi acela de a găsi cele mai bune soluții pentru ca organizația locală din Lugoj să înceapă să funcționeze corect din punct de vedere statutar, politic și administrativ. Decizia de azi a Biroului Politic Județean al PNL Timiș vine ca o măsură constructivă menită să încurajeze dialogul și identificarea celor mai bune modalități prin care  obiectivul PNL Timiș este respectat, și anume: politica în interesul cetățenilor”.

Deși au încercat să îmbrace în vorbe frumoase aducerea unui președinte de comună la Lugoj, replica lugojenilor a venit rapid și printr-o scrisoare înaintată conducerii PNL Timis, mai mulți membri ai PNL Lugoj au cerut colegilor de la Timișoara să îl retragă de la conducerea filialei pe Vasile Bejera.

Liberalii care au semnat scrisoarea și care au făcut parte din conducerea organizației dizolvată de Nica acum un an, cer organizației județene să desemneze un alt președinte și înaintează trei nume: Ștefan Blidariu, Diana Szucs sau Mihai Anghel. Semnatarii scrisorii susțin că filiala lugojeană nu a fost consultată înainte de decizia luată. Mai mult, Vasile Bejera nu îndeplinește standardul de pregătire și prestanța pentru organizația PNL Lugoj. Lucru care, fără să jignească primarul comunei vecine, este adevărat, diferența între cele două organizații fiind imensă.