Așa stau lucrurile în aceste zile în piețele agroalimentare din municipiul Reșița, care abundă în verdețuri de primăvară, legume și lactate. Cumpărătorii se împart în două tabere: cei cu dare de mână și cei care cântăresc atent tot ceea ce pun în sacoșe. Prețul cărnii de miel e convenabil pentru crescători și scump pentru cumpărători.
Forfotă mare în piețele reșițene cu două zile înaintea sărbătorilor pascale. Gospodinele fac ultimele cumpărături pentru ca de pe masa de Paște să nu lipsească bucatele tradiționale, ouăle roșii, pasca, drobul sau carnea de miel.
De pe tarabe nu a lipsit nimic, la mare căutare fiind salata, ceapa verde, ridichile și leușteanul, care s-au vândut cu 2 – 2,5 și 3 lei legătura, cașul de oaie și telemeaua, pe care crescătorii de animale au cerut 30, respectiv 35 de lei pe kilogram.
Cerere mare a fost și la carnea de miel, poate și datorită faptului că în Piața Agroalimentară Reșița Nord a fost prezent astăzi doar un singur crescător de ovine din Timiș, care reușise, până la ora 10.00, să-și dea toți mieii. A promis însă ca va reveni și mâine dis-de-dimineață cu alții. Kilogramul s-a vândut cu 45 – 50 de lei, în funcție de cantitatea cumpărată.
Un preț corect pentru fermieri, care susțin că abia își scot cheltuielile după scumpirile ce au avut loc în ultimele luni la porumb și furaje, și piperat pentru cumpărătorii cu mai puțină dare de mână. „Să nu credeți acum că ne îmbogățim, pentru că toate s-au scumpit, și kilogramul de porumb, și balotul de lucernă. Nu este un preț exagerat, chiar dacă unora li se pare, pentru că animalele nu se cresc ușor!”, spune crescătorul de ovine.
La concurență cu mielul anul acesta sunt roșiile românești care se vând cu 35 de lei kilogramul, mai scumpe cu 22 de lei decât cele din import. Trecere au și ele la cumpărători, dar nu așa cum și-ar dori legumicultorii, care speră totuși că oamenii vor aprecia gustul roșiilor de altădată, încurajând astfel producția autohtonă.