Nu e niciun război, poate doar o luptă de orgolii! Borcean îi întinde mâna lui Vela!

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, e gata să îngroape securea războiului cu președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, război care oricum nu ar fi atât de mare pe cât se vorbește în culisele scenei politice cărășene!

Prezent în redacția Express de Banat, Borcean a vorbit despre o eventuală luptă de orgolii, dar și despre lipsa sa de experiență în politică și administrație. Lucruri pe care Vela ar fi trebuit să le aibă mai mult în vedere. „Eu am apărut așa, dintr-un joben!”, remarcă edilul liberal. Felix Borcean spune că este orgolios și este convins că și senatorul Marcel Vela este cel puțin în egală măsură. „De partea mea e tinerețea, dumnealui are experiența,… și da, se nasc astfel de situații de tensiune între noi, care cred eu că pot fi surmontate”, a menționat acesta.

Edilul Caransebeșului a precizat și de unde au apărut tensiunile în ultima perioadă: „Lupta și orgoliile dintre noi s-au centrat foarte mult pe problema accesării creditului pentru asfaltarea unor străzi din Caransebeș. Fiecare a prezentat problema în maniera lui”. Edilul spune că nu s-ar fi hazardat să împrumute 2 milioane de euro, ci fondurile ar fi fost solicitate în urma unor studii mai aprofundate.

Legat de posibila întoarcere a lui Marcel vela la Primăria Caransebeș, primarul Borcean îi recomandă să rămână în Senatul României. „În unele situații domnul senator a declarat că, printre oportunitățile lui viitoare, este luată în calcul și revenirea lui la cârma Primăriei Caransebeș. E drept, sunt poate foarte puține cazuri când cineva de la un nivel atât de înalt cum e cazul domnului senator să se gândească să se întoarcă la cârma unui oraș. Eu unul nu aș sta mai mult de două mandate, pentru că este o funcție publică ce presupune o uzură psihică foarte mare. Oricât de îndrăgostit ai fi de orașul tău, eu zic că este un sacrificiu suficient să fii 8 ani primar”, menționează primarul Caransebeșului, care recunoaște că a fi primar este un lucru motivant și onorant.

Felix Borcean a ținut să accentueze și decizia lui de a rămâne membru PNL, punând capăt speculațiilor legate de o posibilă candidatură a sa în 2020 din partea altei formațiuni politice: „Sunt membru PNL din 1998 și fie și numai pentru acest motiv nu mi-aș dori să fac parte din altă grupare politică, așa cum tot se speculează”.