Nu crede în minuni, bazează-te pe ele! Balul de caritate pentru Spitalul Caransebeș, o reușită!

Inițiativa primarului Felix Borcean a fost îmbrățișată foarte repede de către aproape toți oamenii cu putere financiară din Caransebeș și nu numai. Aceștia au reușit în premieră să coaguleze toți patronii de restaurante și organizatorii de evenimente pentru a organiza un bal caritabil la care au fost prezenți peste 500 de gugulani.

Toți au contribuit prin achitarea taxei de participare de 100 de lei, dar și prin donații și cumpărarea de bilete la tombolă. Asociația Salvați Spitalul Caransebeș este în faza de început, dar, după cum ne-a declarat președintele Felician (Bebe) Pasere are gânduri mărețe și deși este un pas mic s-au strâns după acest prim eveniment 75.720 de lei și 60 de euro, care NU vor fi donați spitalului ci cu acești bani se vor cumpăra cele de trebuință unității medicale. Și asta pentru că banii nu pot fi folosiți pentru achitarea arieratele ce ating 10 milioane de lei. În aceste condiții se va aștepta o listă de priorități de la conducerea spitalului și banii vor fi alocați pentru acele priorități, ne-a declarat Florin Bogdea membru în comitetul director al asociației:

Așteptăm de la managerul spitalului propuneri pentru cheltuirea acestor bani. Cel mai probabil se vor duce pe reparații și reabilitări. Eu mă bucur că s-au colectat acești bani este un început, balul a fost o reușită au fost prezenți oameni cu suflet mare care au înțeles mesajul nostru. Spitalul suferă în acest moment și la capitolul imagine și la capitolul fonduri și la capitolul încredere și trebuie să ne preocupe pentru că, vrem, nu vrem cu toții avem nevoie de servicii medicale de calitate”, ne-a declarat Florin Bogdea.

Primarul Felix Borcean se aștepta și la mai mulți oameni, doar că sala nu a permis un număr mai mare:

Există și săli cu capacitate mai mare la Caransebeș, dar s-a tras la sorți și Regal Ballroom a fost câștigătoare mă gândesc că la viitoarele evenimente poate fi o participare dublă. Am avut o avalanșă de cereri și nu poate decât să ne bucure acest lucru”, a menționat edilul Caransebeșului.

Ceea ce edilul a afirmat în ședința Consiliului Local s-a adeverit. La acest bal nu au fost prezenți decât foarte puțini membri PNL, însă primarul Borcean nu a dorit să comenteze, spunând că politica trebuie lăsată deoparte, când vine vorba de umanitate.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Conducerea administrativă a spitalului va prezenta lista cu prioritățile și Asociația va decide unde vor merge banii ne-a declarat managerul Adrian Cican:

Sunt convins că aceste fonduri vor merge în sprijinul unor lucrări ce vor ajuta pacienții. Reabilitarea și dotarea unei secții poate fi o prioritate, sau lucrări de reabilitare la cabinetele care se vor deschide în cadrul ambulatoriului poate fi o altă prioritate, îmbunătățirea condițiilor hoteliere pe secțiile care suferă la ora actuală ar fi o altă prioritate, nevoi sunt și tot ceea ce se întâmplă este foarte mult pentru noi”, ne-a declarat Adrian Cican.

Managerul spitalului ne-a mai menționat că a este dezamăgit de prezența foarte slabă a cadrelor medicale, doar 10 doctori din totalul de 56 cât are spitalul:

Dacă este să ne gândim la salariile decente pe care le au acum în sănătate cred că numărul lor ar fi trebuit să fie mult mai mare. Dar fiecare decide pe banul său, fiecare decide ce face cu timpul său, eu cred că trebuia un sprijin mai mare din partea medicilor”, a mai spus Adrian Cican.

Balul Caritabil a fost pe gustul participanților care au avut parte de o locație foarte bună, de bucate alese și de muzică populară de calitate cu Lucian Lădariu, Luci Dugă Cărășeanu, Mariua Hurduzeu și formația lui Nicușor Țunea.

tmc 640