„Nu aş mai fi vrut să fac politică, însă, dacă renunţ, Ursu va face tot ce vrea în următorii patru ani”

Luând în calcul rezultatul alegerilor din 27 septembrie, rezultat prin care Dumitru Ursu a obținut dreptul de a-i conduce pe orăvițeni până în 2024, unul dintre politicienii cu o vastă experiență administrativă ar fi vrut să spună „pas” fotoliului ocupat în cadrul Consiliului Local, însă temerea că actualul edil-șef ar putea lua anumite decizii eronate pentru cetățeni îl determină să cântărească foarte bine intenția demisiei.

„Pentru mine este foarte greu. Nu am luat încă o decizie în privința retragerii din viața politică, respectiv din Consiliul Local. Încă sunt nehotărât. Sincer, nu aș mai fi vrut să fac politică, doar că sunt foarte mulți oameni care mă opresc pe stradă și mă-ndeamnă să nu renunț, căci, dacă renunț, Ursu va face tot ce vrea în următorii patru ani. Nu vreau nici să-i dezamăgesc pe cei peste 1.100 de cetățeni care mi-au acordat votul încrederii. E greu de luat o decizie în acest sens deoarece politica nu este așa cum se vede din exterior. Este destul de murdară și mie nu-mi place pentru că mi-am stabilit niște principii în viață.”, a explicat Liviu Almășan, candidatul Pro România care s-a duelat cu primarul în exercițiu pentru șefia Primăriei Oravița în urmă cu mai bine de o săptămână.

Cu toate că actualul mod de a face politică îi displace în totalitate, consilierul local a subliniat că nu va lua nicio hotărâre până când se va decide cine va ocupa funcția de viceprimar, acesta nădăjduind că cel de-al doilea om la cârma orașului de pe Valea Carașului va fi un reprezentant al posibilului pact politic între Pro România, PNL și PMP, formațiuni care speră să-și dea mâna pentru obținerea majorității la masa decizională.

„Când mă gândesc la oamenii care mi-au acordat încrederea și îi văd cât sunt de dezamăgiți, cred că ar trebui, măcar, în Consiliul Local să-i reprezint. Probabil voi rămâne până la alegerea viceprimarului, iar apoi mă voi gândi serios dacă voi face un pas în spate sau nu.”, a mai precizat reprezentantul partidului condus de Victor Ponta, Liviu Almășan.