Nu are prefectul Gâfu încredere în justiția din Caraș-Severin?! Revenirea lui Felix Borcean în funcția de primar se decide la Timișoara!

Decizia prefectului de Caraș-Severin de a-i înceta înainte de termen mandatul de primar al Caransebeșului lui Felix Borcean pe motiv că acesta va candida independent în 27 septembrie i-a dus pe cei doi în instanță. Deși părea o speță simplu de tranșat, Prefectura a avut o solicitare neașteptată.

La Tribunalul Caraș-Severin ar fi trebuit să se tranșeze astăzi problema eliberării din funcție a lui Felix Borcean. Părea o decizie simplă a instanței, însă, din diverse motive, juristul Prefecturii a cerut strămutarea procesului la o altă instanță de pe raza Curții de Apel Timișoara.

„Nu mă așteptam la tertipuri, nu cunoșteam chichițele acestea avocățești, judecătorești, că poate exista și o astfel de manevră. Eram convins că astăzi se va tranșa. Fie se va accepta contestația mea, fie se va menține suspendarea. Din păcate, juristul Prefecturii a depus o întâmpinare și a cerut strămutarea procesului la Curtea de Apel din Timișoara. Doamna judecător a stabilit un termen pentru vineri, la ora 10, în cazul în care nu se acceptă cererea de strămutare. Dacă se va accepta, vom avea un alt termen la Curtea de Apel din Timișoara, probabil săptămâna viitoare, sper eu, deși există această larghețe, acest termen de 30 de zile, suntem în acest termen, dar la Caransebeș Primăria funcționează pe avarie. Există un viceprimar care a preluat atribuțiunile primarului, dar există și o tevatură privind toate semnăturile, documentația, care creează un haos în administrația locală în momentul de față. Părerea mea este că se tergiversează acest termen pentru că este clar că justiția îmi va da dreptate finalmente, doar că termenul acesta probabil că îi ajută pe cei care au pus la cale această manevră să facă și alte manevre”, a declarat, pentru Express de Banat, Felix Borcean.

Prefectul Cristian Gâfu, care provine din mediul juridic, fiind avocat de meserie, a declarat că nu vrea să comenteze în niciun fel cererea de strămutare la Curtea de Apel Timișoara.